Geçtiğimiz yıl ABD’nin Pebble Beach isimli sahil yerinde Divo modelini görücüye çıkarak Bugatti, göz alıcı güzellikteki dış görünümü ve bu dünyaya ait değilmiş gibi duran performans değerleriyle herkesi kendine hayran bıraktırmayı başarmıştı.

Fransa menşeli otomobil markası toplamda 40 adet üretilecek model için açtığı ön sipariş kotasını kısa sürede doldurmuş ve Divo bu yolla dünyada sayılı kimsenin kullanabileceği nadir modeller arasına dahil olmuştu.

Resmen paha biçilemedi!

Ancak bugün öğrendiğimiz bilgilere göre Almanya’nın Sahibinden.com’u olarak nitelendirebileceğimiz Mobile.de‘de listeleme yapan bir otomobil galerisi, 40 adet olan üretim hakkından bir tanesini 7 milyon 913 bin 500 Euro ücretle müşterisine devretti. Mevcut kur üzerinden hesapladığımız bu rakam 7 milyon 545 bin 090 veya 39 milyon 741 bin 498 TL’ye denk geliyor.

Üretim sırası Almanya’nın Münih şehrindeki DI Automobile GmbH tarafından satılan arabanın muhtemel teslim tarihi için 2019’un sonu veya 2020’nin başına işaret ediyor.

Teknik özellikleriyle dudak uçuklatıyor

Daha çok pistte yarışabilecek gibi duran bu süper araba, bir diğer Bugatti modeli olan Chiron’dan hayli farklı. Dört turboşarjlı 1,500 beygir gücündeki W16 motoru Chiron’la paylaşan Divo, toplamda 35 kilogram daha hafif. Bu sayede Nardò pistinde yapılan test sürüşlerinde Divo, Chiron’u 8 saniye farkla geride bırakmayı başarmış bulunuyor.

Aracın çıkabileceği maksimum hız elektronik olarak 380 km/s ile sınırlandırılmış. Ancak Chiron’da bu değer 420 km/s olarak belirtiliyor. Tahminler ufak bir işlemci modifikasyonuyla bu sınırın daha da artabileceği yönünde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version