Diğer birçok sektör gibi araç kiralama sektörü de Koronavirüs salgınından ağır şekilde etkilendi. Uçuşların iptal olması, turistik seyahatlerin askıya alınması nedeniyle sektörde işlerin alt üst olduğu söylenebilir. Hal böyle olunca uluslararası oto kiralama devi Hertz de iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı.

Uzun çabalar sonucu şirketi ayakta tutmayı başaramayan yönetim geçtiğimiz Mayıs ayında iflasını açıkladı. Bu süreçte filosundaki arabaları satmaya başlayan marka, bu sayede bankalardan aldığı kredi borçlarının bir kısmını ödemeyi başaracak.

Wall Street Journal’de yer alan habere göre Hertz Global Holdings Inc. kredi aldığı kuruluşlarla anlaşmaya giderek araç filosunun büyük bir kısmının satışından elde edilen gelirle borçlarını kapatmaya çalışıyor. Yıl sonuna doğru her ay düzenli olarak araç satışını devam ettirecek olan marka, bu sayede borçlarını en kısa sürede ödemeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda satılan arabaların sayısı yaklaşık 200 bin oldu.

182 bin 500 araç daha satması gerekiyor

Hertz’in yükü ise hiç de hafif değil. 2020 yılı sonuna kadar 182 bin 500 adet daha araba satması gereken marka normalde 144 bin araç satarak borçlarını kapatmayı planlıyordu. Üstelik bu satışların ardından Hertz’in filosunda 300 binden fazla araba kalmaya devam edecek. Satılan araçların geliri de doğrudan bankaların kasasına gitmeyecek. Her satıştan 900 dolar Hertz’in kasasında kalmaya devam edecek.

Toplam borcu 650 milyon dolar olan dev oto kiralama şirketinin belini doğrultmayı başarıp başaramayacağı ise henüz belli değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version