Çok sevilen SUV modeli Hyundai Kona’nın hibrid versiyonu resmen duyuruldu. Güney Koreli otomotiv devinden bugün yapılan açıklamada tarz sahibi kompakt crossover modelinin 1.6 litrelik motoruna 32 kW kapasiteli elektrikli ikinci bir güç ünitesinin eşlik edeceği belirtildi.

Bu iki motor toplamda 139 beygirlik güç çıkışını tekerleklere aktarıyor. Elektrikli olan motor ise 1.56 kWh kapasiteli bataryadan besleniyor. Şuan için sadece Avrupa genelinde satışa çıkacağı duyurulan crossover modelinin hibrid versiyonu, ABD ve dünyanın geri kalan diğer kısmında ilerleyen süreçte piyasaya çıkabilir.

Ioniq’in de hibrid versiyonu çıkmıştı

Hyundai son dönemde hibrid ve elektrikli motor teknolojisine yaptığı dev yatırımlarla adından sıkça bahsettiren bir üretici. Son olarak Ioniq’in hibrid versiyonunu geliştiren şirket, Kia Niro’nun da hibrid sürümünün AR-GE sürecine dahil olmuştu. Mevcut diğer hibrid modellerinde olduğu gibi Kona’da da altı içeri çift kavramalı şanzıman kullanılacak.

Kona’nın sırf 2019 yılı içerisinde Ioniq modelinin yaklaşık 6 katı kadar fazla sattığı bilgisini paylaşmakta da yarar var.

Dış görünümde değişiklik yok

Motorunu göz ardı edersek, hibrid Kona’da standart Kona’ya kıyasla çok da ahım şahım değişikliklerin yapıldığını söyleyemeyiz. Aracın arka bagaj kapağı bölgesinde “Hybrid” logosu işlenmiş, o kadar. Bir de 16 ve 18 inç büyüklüğünde yeni ve özgün jantlar tasarlanmış.  Opsiyonel olarak araç sahipleri 10.25 inçlik araç içi eğlence ekranını fabrikadan sipariş edebiliyorlar.

Hibrid Kona, önümüzdeki Ağustos ayında Avrupa genelinde müşterilerin beğenisine sunulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version