Jeep’in ülkemizde en çok satan modellerinden biri olan Compass elektrikli motor seçeneğiyle güncellendi. Kısa süre öncesinde ortaya çıkan yenilenmiş Jeep Compass 4xe şimdi de ülkemizde boy göstermeye hazırlanıyor.

Zaten standart Compass modeli bir hayli popüler olmuştu ama hibrit motor artısıyla Jeep Compass 4xe serisinin daha da popüler olması bekleniyor. Ülkemiz satış fiyatı için de rakiplere göre daha avantajlı rakamlar sunulduğunu görünce, beklentilerimiz artıyor. Peki, yenilenen seri bizlere ne sunuyor ve en önemlisi o avantajlı fiyat dediğimiz fiyatlar nasıl?

İlginizi Çekebilir: Lüksten Ötesi DS 7 Crossback E-Tense Türkiye’de – Fiyatı ve Özellikleri

Jeep Compass 4xe Yenilenmiş Motor ve Teknik Donanımı

Yeni hibrit motorlu versiyon, aracın gücüne güç katmış durumda. Yine 4 tekerden çekiş sunan seride 180 HP gücünde 1.3 litrelik benzinli bir motor bulunuyor. Buna ek olarak 60 HP gücünde 400 volt lityum iyon kobalt nikel bataryalı güçlü bir elektrikli motorun da kullanıldığını görüyoruz.

Elektrikli motor ve içten yanmalı motorla beraber Jeep Compass 4xe, toplamda 240 beygir güce ulaşıyor. Eğer iki motordan da yararlanırsanız bu durumda 0’dan 100 km hıza 7.5 saniye içerisinde ulaşabiliyorsunuz. Maksimum hızınız ise 200 km/s seviyesinde olacak.

Eğer sadece elektrikli motor kullanırsanız bu durumda da 130 km maksimum hıza kadar çıkabiliyorsunuz ama menzil sadece 50 km ile sınırlı kalıyor. Elektrikli motorun menzili biraz kısa olsa da en büyük avantajı hızlı şarj imkanı sunuyor olması. Hem easyWallbox ile şarj hem de ev tipi şarj imkanının olduğu elektrik motor, 1,5 saat gibi bir sürede tam şarja ulaşabiliyor.

Motor konusunda zenginleşen yeni seri Jeep Compass 4xe araçlarının sürüş modları açısından da yenilendiğini söylemek isterim. Bunun yanında yüzey seçme modları da güncellenmiş bir şekilde devam ediyor. Rock, Sand, Snow, Sport ve Auto olmak üzere farklı zeminlere göre ayarlanabilen sürüş modları devam ediyor ama dediğimiz gibi güncellenmiş haliyle geliyor.

İç kısımda 8.4 inçlik dokunmatik ekran ve 7 inçlik TFT renkli ekran gibi artılarla gelen Jeep Compass 4xe, konsol kısmında yenilenmiş bir 6 ileri otomatik vites sistemiyle dikkat çekiyor. Vites kolu ve yerleşimlerde farklar var.

Elektrikli sürüş modlarını 8.4 inçlik ekrandan kontrol etmenizi sağlayan serinin paket seçimi kısmında ise iki farklı paket açıklandı. Donanım seviyelerini değiştiren paketlerden birisi “S” paket bir diğeri ise “Trailhawk” paket olarak belirlenmiş. Bu paketlerde de belli tasarım değişiklikleri ve iç donanım değişiklikleri var.

Jeep Compass 4xe Türkiye Fiyatı

Tüm bu özelliklerle Türkiye’de de satışa çıkan yeni serinin başlangıç fiyatı ise 724 bin 950 TL olarak açıklandı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version