Hyundai yeni nesil hidrojen yakıt hücreli SUV modeli 2019 NEXO‘yu ABD pazarına sunarak dikkatli bakışları üzerine çekmeyi başardı. ABD genelinde seri üretim bandına giren tek hücre yakıtlı model olma özelliğini taşıyan araç kesin bir tarih verilmemiş olsa da 2018’in son günlerine doğru Kaliforniya’da satışa çıkacak.

Üstün güvenlik sistemlerine sahip

Güney Koreli otomotiv devinden 2019 model NEXO ile ilgili yapılan basın açıklamasında hidrojen hücre yakıtlı arabaların daha sürdürülebilir bir toplum için anahtar rol oynadığı belirtildi.

Çarpışma önleme ve kaçınma asistanı (FCA), şerit takip sistemi (LFA), sürücü dikkat dağınıklığı uyarısı (DAW), yüksek hüzme asistanı (HBA) ve uzaktan akıllı park asistanı (RSPA) gibi gelişmiş güvenlik sistemlerine sahip olan modelde akıllı otomobil teknolojilerinin en üstün nimetlerinden faydalanabilmek mümkün.

Özellikle RSPA, NEXO’nun sürücü müdahalesine ihtiyaç duymaksızın paralel veya dikey eksende otomatik park edebilmesini sağlıyor. Üstelik sürücünün araç içinde durmasına da gerek yok. Anahtarın üzerindeki bir düğmeye basınca da NEXO park yerinden geri çıkıp sahibinin önüne gelebiliyor.

Hidrojen istasyonlarında dolum yapılıyor

Sadece 5 dakika içinde deposu tamamen hidrojenle doldurulabilen araç için hidrojen dolum istasyonlarına uğramak gerekiyor. 161 beygir ve 291 lb-ft tork üretebilen model sıcak ve soğuk iklimlerde başarıyla test edildi. Öyle ki -20 derecede bile 30 saniye içinde motorunu çalıştırabilme yeteneğine sahip.

2019 model Hyundai NEXO‘nun tavsiye edilen satış fiyatı ise henüz açıklanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version