Gün geçmiyor ki yeni bir geri çağırma haberi gündeme gelmesin! Ülkemizde satılan arabaların kusursuz oluşundan mıdır, bilinmez, ancak Türkiye‘de hemen hemen hiç olmasa da yurtdışında birçok otomobil markası araçlarını geri çağırma kararı alabiliyor. Son olarak bu şirketlerin arasına Japonya menşeli otomobil üreticisi Honda da katılmış bulunuyor.

Honda’nın Türkiye’de satılmayan, ancak Hindistan’da ciddi miktarda satış adedini yakalayan Amaze isimli sedan modeli geri çağrıldı. Toplamda 7 bin 290 adet arabayı ilgilendiren geri çağırma kararının sebebi ise EPS (Elektrik Destekli Direksiyon) sensöründe yaşanan bir sıkıntı. Bu sorundan kaynaklı herhangi bir ölümlü veya yaralanmalı kaza ise rapor edilmiş değil. Yine de Honda işi şansa bırakmamaktan yana.

17 Nisan 2018 ile 24 Mayıs 2018 tarihleri arasında üretilen bu arabaların direksiyonunu tehdit eden sorunla ilgili Honda cephesinden aşağıdaki açıklama yapıldı:

Bu arabaların bazılarında, sürücülerin direksiyonun ağırlaştığını hissetmesi ve EPS indikatör ışığının yanması durumu söz konusu olabilir. Honda tamamen gönüllü olarak EPS sütununu inceleyecek, gerekli görülmesi durumunda da ücretsiz yenileyecek.

İşin güzel tarafı şu ki, ülke genelindeki yetkili Honda bayileri hiçbir şekilde ücret istemeden tamir hizmeti sunacak. Tabii bunun için 26 Temmuz 2018 tarihinden sonrasına işaret ediliyor.

Öte yandan Honda, geri çağırma kararına ilişkin özel bir mikro web sitesi de oluşturdu. Bu sayfayı ziyaret eden Hintli sürücüler 17 karakterden oluşan alfanümerik şase numarasını girerek arabalarının geri çağrılıp çağrılmadığını öğrenebiliyorlar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version