Japonyalı Suzuki Motor şirketi, 2017’nin üçüncü çeyreğine ait finansal rakamları bugün kamuoyuna açıkladı. Buna göre şirketin operasyon gelirlerinde yüzde 68’lik bir sıçrama görüldü. Bu artışın sebebi ise Suzuki’nin Avrupa ve Japonya ile birlikte en güçlü olduğu Hindistan pazarı genelinde otomobil ve motosiklet satışlarının inanılmaz derecede yükselmesi.

Yıllık araç satış adedi bakımından Japonya’nın en büyük 4. otomobil üreticisi olan Suzuki, Ekim-Aralık ayları arasında 86.9 milyar yen (yaklaşık 790.36 milyon dolar) gelir elde etmeyi başardı. Aynı döneme ait rakamlar geçtiğimiz sene 51.85 milyar yen olarak kaydedilmişti.

2017 yılı boyunca elde edilen toplam gelir ise bir önceki seneye kıyasla yüzde 33.3 oranında artış göstererek 300 milyar yene ulaştı.

Suzuki’nin SUV modellerine talep arttı

Geçen seneyi oldukça kârlı bir finansal tabloyla kapatan Suzuki’nin bu başarıya ulaşmasında en önemli etkenlerden biri de tanıtımını gerçekleştirdiği SUV modelleri oldu. Baleno kompakt hatchback modelinin yanı sıra yeni Vitara Brezza SUV modelini de görücüye çıkaran Suzuki, Ekim-Aralık ayları arasında dünya genelindeki araç satış adedini yüzde 9.3 oranında artırmayı başardı. Hindistan, Avrupa ve Japonya’da Suzuki modellerine olan rağbet sürekli artış kaydetti.

Toshiba ve Denso gibi dev teknoloji şirketleriyle işbirliğine giden Japon otomobil üreticisi, yakın gelecekte elektrikli modellerle ürün gamını genişletmeyi de hedefliyor.

Öte yandan Hindistan, Çin ve diğer Uzakdoğu Asya ülkelerinden gelen yoğun talep sonucu Suzuki marka motosiklet satışlarında da yüzde 14.2’lik artış gözlemlendi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version