Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, Hindistan pazarına özel geliştirdiği “subkompakt” sınıfındaki SUV modeli Sonet için ön sipariş almaya bugün itibariyle başladı.

Uygun fiyatıyla öne çıkan ve sahip olduğu yüksek teknolojiyle tercih sebebi haline gelen Sonet için Hindistan bir “hub” görevi üstlenecek. Andhra Pradesh eyaletine bağlı Anantapur şehrindeki Kia fabrikasında üretim bandından inen araba, buradan birçok ülkeye ihraç edilecek.

Uluslararası lansmanın internet üzerinden gerçekleştirilmesinin ardından Sonet’e olan talep birden fırladı. Çok dikkat çeken ve satın almak için insanların sıraya girdiği araç, Hindistan’da üretilip 70’i aşkın başka ülkeye satılacak. Bu ülkelerin arasında Türkiye’nin de olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ancak buradan Afrika ve Ortadoğu bölgesindeki ülkelere satılacağı Kia tarafından açıklanmış durumda.

Hint malı olacağı için arabanın kalitesi hakkında herhangi bir endişe taşımak yersiz. Kia, aracın dünyanın herhangi bir yerinde üretilen Kia’larla aynı kalitede olacağının sözünü veriyor.

Bu arada Hindistan, Kia’nın birçok küçük şehir içi kullanıma uygun hatchback modelini sattığı ve pazar payının görece olarak yükselmeye devam ettiği bir ülke.

Kia halihazırda Sonet’in büyük kardeşi Seltos’un üretimini de Hindistan’da gerçekleştiriyor. Öğrendiğimiz bilgilere göre ise Sonet GT Line ve Tech Line olmak üzere iki farklı paket seçeneğiyle gelecek.

İsminden de anlaşılacağı üzere GT Line daha sportif olacak. Tech Line ise sahip olduğu üstün teknolojik donanımla müşterilerin beğenisini kazanmaya çalışacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version