Lüks spor arabaları off-road araçlarına döndürme şu sıralar modifiye şirketleri arasında iyiden iyiye moda olmuş durumda. Normalde asfalt dışında alt takımlarını dağıtmaya çok müsait olan arabalar, araziye uyumlu hale dönüşünce gerçekten çok güzel gözüküyorlar.

Arabaları dönüştürürken ise modifiye şirketleri çoğunlukla 90’lı yılları Afrika “Safari” rallilerinde boy gösteren araçlardan ilham alıyorlar. Yerden yüksek, devasa büyüklükteki lastikler gibi mesela.

Hollanda merkezli Classic Youngtimers Consultancy isimli modifiye şirketinin de Nissan GT-R’ın off-road versiyonunu geliştirirken bu ralliye katılan araçlardan ilham aldığı çok açık.

Şirket kaç model GT-R’ı off-road aracına dönüştürdüğünü açıklamış değil. Ancak aracı modifiye ederken stok versiyonunun 485 beygir gücünde olduğunu belirtmelerinden yola çıkarak 2009 ila 2011 yılları arasında üretilen erkenci bir R35 modeli olduğunu tahmin edebiliyoruz.

Motoru 600 beygirin üzerine çıkarılan aracın kaput altında ne gibi modifiye işlemlerinin yapıldığı da yine açıklanmamış. GT-R’ın fabrika çıkışı lastiklerinden daha geniş yanaklı, kocaman lastikler arabadaki yerini almış. Yaklaşık 12 santim kadar yerden yükselen GT-R’ın çamurlukları da ilk bakışta göze çarpıyor.

Off-road araçlarından aşina olunanın aksine bu arabada tavan barı yok. Bunun yerine Hollandalı modifiye şirketi arka cam üzerine yedek lastiği konumlandırmış. Tavanın ön cephesinde ise off-road ışıklandırmaları mevcut. Aynı şekilde ön tamponun altında da ışık barı bizi karşılıyor. Kamuflaj desenli kaplama ise GT-R’ın güzelliğini tamamlayan diğer unsurlar arasında yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version