Honda hatalı yazılım sorunu yüzünden 608 bin adet minivan ve SUV modelini geri çağırma kararı aldığını duyurdu. Geri görüş kamerasının açılmasını engelleyen, bunun sonucunda sürücü ekranının hatalı çalışmasına veya kendini yeniden başlatmasına yol açan hatadan etkilenen araç sahipleri 23 Eylül tarihi itibariyle yetkili servislerden randevu alabilecekler.

Ülkemizdeki Honda’lar bu sorundan etkilenmiyor

Neyse ki Türkiye’de satılan hiçbir Honda modeli bu geri çağırma kararı kapsamında değil. Etkilenen tüm arabalar ABD’de satılmış. Bazı 2018-2020 Odyssey, 2019-2020 Passport ve 2019-2021 Pilot modellerinde yanlış kontrol modülü yazılımıyla çalışan enstrüman panelleri takılmış.

Yazılımın hatalı olması nedeniyle araç kullanıcıları hız, motor yağ basıncı, vites konumu gibi kritik derecede önemli bilgileri sürücü ekranında görüntüleyemiyorlar. Hatanın tek çözümü kontağı kapatıp yeniden açmak, ancak malum olduğu üzere araba seyir halindeyken bunu yapmak çok tehlikeli. Kalıcı olarak hatayı gidermek için sorunlu yazılımın güncellenmesinden başka çıkar yol yok ne yazık ki.

Dahası bu sürücü ekranı rastgele olarak kendini yeniden başlatıyor. Geri görüş kamerası açıldığı zaman görüntü aktarımında da kesinti ve aksaklıklar yaşanabiliyor.

Honda araç sahiplerine tek tek ulaşacak

Şirketten yapılan resmî açıklamaya göre Honda müşterilerine ulaşarak güncellenmiş yazılımı yükleyebilmeleri için yetkili servislere davet edecek. Keşke Honda’larda Tesla gibi OTA güncellemesi alabilecek şekilde tasarlansaydı. Bu sayede insanların yetkili servise gitmesine gerek kalmaz, WiFi üzerinden hızlıca yazılım güncellemesi yapabilirlerdi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version