Japon otomobil üreticisi Honda geçtiğimiz Cuma günü yaptığı basın açıklamasıyla artık Accord modelinin düz vites seçeneğiyle satışa çıkmayacağını duyurdu. Buna göre 2021 Accord sedan modeli yalnızca otomatik şanzımanla satın alınabilecek. Oysa senelerden beri Accord düz vitesli kullanılabiliyordu.

Aslına bakılırsa bu beklenen bir gelişmeydi. Honda’nın iddialı olduğu pazarlardan ABD’deki otomobil ilan sitelerini biraz araştırdığınızda Accord’un düz vitesli versiyonunun çok da satılmadığını görebiliyorsunuz. Haliyle Honda da artık düz vitesi iptal ederek yalnızca otomatik vites seçeneğine yer verme kararı almış.

Toplam arabaların sadece yüzde 2’si manuel

Honda’nın açıklaması da bu yönde zaten. Geçtiğimiz yıllarda satılan tüm Accord’ların yalnızca yüzde 2’lik kısmı manuel vitesliydi. ABD gibi pazarlarda insanlar düz vites kullanmayı pek sevmediği için yalnızca otomatik şanzımana yer verilecek artık.

Öte yandan Honda’dan “Düz vites seçeneği Honda’nın model gamında önemli bir yer edinmeyi sürdürecek. Civic’in tüm versiyonlarında manuel şanzıman seçeneği yine sunulacak” açıklaması da yapıldı. Şirket geçtiğimiz sene Amerika’da en çok düz vites araba satan markanın Honda olduğunun altını çizdi.

Mazda da düz vitesten vazgeçmişti

Benzer bir hareket bir diğer Japon otomobil markası olan Mazda’dan gelmişti. Şirket 2019 model Mazda6’larda var olan 6 ileri düz vites seçeneğini iptal etme kararı almıştı. Önceki kasa Mazda6’larda da 5 ileri manuel vites kullanılıyordu. Artık yalnızca otomatik vites seçeneği müşterilerin beğenisine sunulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version