Honda’nın bir alt markası olarak pazarda konumlanan ve daha çok performans odaklı modelleriyle bilinen Acura’nın efsane modeli Legend, yeniden küllerinden doğuyor olabilir!

Marka şu sıralar Type S modellerini yeniden piyasaya sürmekle meşgul. Her birinde çift turbolu V6 motorun bulunacağı bu arabalara ek olarak ortaya çıkan yeni bir haber, Acura’nın en ikonik modellerinden birinin daha tekrar piyasaya sürülebileceğine işaret ediyor.

En son 1995’te satılmıştı

Evet, elde ettiğimiz bilgilere göre Honda ‘Legend’ isminin patentini Avrupa genelinde satın aldı. Legend, en son 1995 yılında satılan bir Acura modelinin ismi. Patentin alındığı bilgisi ise ilk kez AutoGuide tarafından fark edildi. Patent başvurunda ‘Legend’ adının aşağıdaki amaçlar doğrultusunda kullanılabileceği bilgisi de yer aldı:

Araçlar; Kara üzerinde yolcu taşımacılığı, havada yolcu taşımacılığı, suda yolcu taşımacılığı. Kara araçları için yedek parçalar. Hava ve uzay araçları için yedek parçalar. Su üzerinde giden araçlar için yedek parçalar.

“Acura uzay aracı” biraz garip duruyor, farkındayız. Çünkü Legend aslen bir sedan modeli. Yeni çıkacak olan Legend modelinin ise crossover segmentine dahil olması bekleniyor. Öte yandan Acura’nın bugüne dek Avrupa genelinde hiç araba sattığına şahit olmadık. Marka satışlarını hep Kuzey Amerika genelinde gerçekleştirdi. Buna rağmen Honda’nın Legend’i ABD dışındaki ülkelere sattığı da biliniyor.

Tüm bunlar Acura Legend’in Avrupa’da da satışa sunulacağı anlamına gelir mi? Kim bilir, belki de.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version