İçten yanmalı motorlar için dönem değişmeye başladı. Bir yandan elektrikli araçlar geliştirilirken bir yandan ise elektrikli araçların menzil sorunları çözülüyor. Altyapı kısmında yapılan çalışmalar da yavaş yavaş sonuç vermeye başladı. Neticesinde de yavaş yavaş içten yanmalı motorlara veda eder olduk. Birçok marka gelecek planlarında içten yanmalı motorların olmadığını açıklamıştı. Şimdi bu markalara Honda da eklendi.

Başarılı üretici, içten yanmalı modellerin ne zaman son bulacağı konusunda da net bilgiler paylaştı. Buna göre aslında %100 karbon sıfır olmak için sayılı bir zaman kaldı.

Honda Tamamen Elektrikli Motorlara Geçecek

Markanın gelecek planları ile ilgili olarak yaptığı yeni açıklamalarda, özellikle Avrupa bölgesinden çalışmaların hızlandırılacağı söylendi. Önce 2021 yılında Avrupa bölgesinde dizel motorların satışlarının tamamen duracağını öğrendik.

Bunun hemen ardından ise 2030 yılına kadar elektrikli araçların yaygınlaşması sağlanacak. Tüm satışların %40’lık bir kısmı için elektrikli araç hedefi konulmuş durumda.

Sonrasında 2035 yılında %80’lik bir hedef var. Giderek yaygınlaşmaya başlayan elektrikli araçların 2040 yılından sonra tüm satışları alması söz konusu olacak.

2040 yılından sonra sadece elektrikli modellerin satışlarının yapılması hedefleniyor. 2040 yılından sonra ise içten yanmalı motorlar tamamen son bulacak.

Yeni dönemde sadece elektrikli motorlar üretecek. Böylece 2050 yılında dönüşüm tamamlanmış olacak ve Honda da tamamen karbon nötr dönemine geçmiş olacak.

Sadece Japon üretici değil, Volvo gibi çok iddialı markalar için de aynı durum geçerli olacak. Hatta Volvo gibi markalar, bu dönüşümü çok daha kısa süre içerisinde gerçekleştirecek deniyor.

Küresel ısınmaya karşı alınan önlemler de böylece artmış olacak. Bu saatten sonra atılan adımlar ne kadar başarılı olacak ve küresel ısınma ne kadar durdurulabilecek göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version