Honda’nın ABD birimi de sosyal medya devi Facebook’a karşı başlatılan reklam boykotuna katılan markalar arasındaki yerini aldı. Hatırlanacağı üzere boykot Unilever ve P&G tarafından başlatılmıştı. Honda ise an itibariyle Facebook ve Instagram’a reklam vermeyeceğini açıklayan ilk ve tek otomobil markası konumunda.

Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında “Temmuz ayı içerisinde Amerikan Honda, Facebook ve Instagram’daki reklamlarını askıya alacak. Bu sayede nefret ve ırkçılık odaklı söylemlere karşı duran insanlarla dayanışmayı amaçlıyoruz. Şirketimizin benimsediği değerler bunu gerektiriyor” denildi.

Honda’nın lüks alt markası Acura da aynı şekilde Instagram ve Facebook’a reklam vermeyi durduracak.

Birçok dev şirket reklamları askıya almıştı

Verizon, Unilever, P&G ve Coca Cola’nın da aralarında bulunduğu dev tüketici ürünleri markaları Facebook ve Instagram’a reklam vermeyi durdurmuştu. İnsan hakları örgütleriyle dayanışma maksadıyla alınan bu kararla sosyal medya devine dezenformasyon ve nefret söylemi odaklı içerikleri engelleme çağrısı yapılıyor.

İşin ilginç tarafı Unilever bu boykotu bir tık daha ileriye taşıyarak Twitter reklamlarını da yıl sonuna kadar durdurmuş vaziyette. Amerikan Honda’nın sözcüsü ise otomobil üreticisinin Twitter’a reklam vermeye devam edeceğini açıkladı.

En büyük reklamverenlerden

Ad Age Datacenter verilerine göre Honda, ABD’nin en büyük 33. reklamveren şirketi konumunda. Her ne kadar “dev” olsalar da Facebook ve Instagram bu gibi şirketlerin reklam vermeyi durdurmasından olumsuz etkilencektir illa ki.

Nitekim Honda sırf geçtiğimiz 30 gün içinde 693 bin dolar reklam harcaması yapmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version