Japonya’nın merkez Mie bölgesine bağlı Suzuka şehrindeki Honda Motor fabrikasında korkutan bir patlama meydana geldi. Geçtiğimiz Pazar günü sabah saat 9:15 sularında duyulan patlamada iki kişi ağır şekilde yaralandı.

Patlamanın Japon otomobil üreticisinin fabrikasındaki elektrik dağıtım panosundan kaynaklandığı değerlendiriliyor. Polisin açıklamasına göre patlama esnasında panonun yakınında bulunan iki çalışan ciddi manada yara almış. Vücutlarında yanıklar meydana gelen işçiler acilen hastaneye sevk edilmiş.

Bahsi geçen iki çalışan 21 yaşındaki Tetsuya Nohara ve 27 yaşındaki Ryuji Kumagai olarak teşhis edilmiş. İşçilerin belden yukarısı ve özellikle yüzlerinde üçüncü dereceden yanıkların olduğu belirtiliyor.

Fabrika geçici süreliğine kapatıldı

Motorspor yarışlarının yapıldığı meşhur Suzuka pistine 2 kilometre uzaklıkta bulunan fabrika, çıkan yangın nedeniyle yürütülen soruşturmanın selameti için geçici bir süreliğine kapatıldı. Elde ettiğimiz bilgilere göre çıkan yangında ağır yaralanan iki işçi o sırada panoda elektrik akımının olup olmadığını öğrenmeye çalışıyormuş.

Yangın kısa devreden çıkmış olabilir

Polis ise patlamanın panonun kısa devre yapması sonucu çıkan kıvılcımlarla meydana geldiğini düşünüyor. Sebebi her ne olursa olsun işçilerin ağır şekilde yaralanması çok üzücü bir durum.

Patlamayı duyan bir diğer işçi olay yerine gittiğinde iki işçiyi yerde yatar halde bulmuş. Olay yerine gelen güvenlik personeli ise hemen ambulansı aramış.

1960 yılında Honda’nın Japonya’daki üçüncü fabrikası olarak temelleri atılan Suzuka fabrikasında aralarında Fit modelinin de bulunduğu birçok araba üretiliyor. Honda’nın 28 farklı ülkedeki fabrikalarına teknik destek ve yedek parça tedariği de sağlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version