Honda’nın Endonezya’da kurduğu şirket PT Honda Prospect Motor (HPM) tarafından bugün yapılan açıklamada ülke genelinde satılan 85 bin 25 adet Honda modelinin hatalı yakıt pompasından ötürü geri çağrıldığı belirtildi.

Malum olduğu üzere Honda, aktif olarak faaliyet gösterdiği pazarlara göre farklı modeller konumlandırıyor. Bu yüzden geri çağırma kapsamına alınan araçlar arasında Jazz, HR-V, CR-V, City, Civic ve Accord’un yanı sıra ülkemizde satışı olmayan BR-V, Brio ve Mobilio modelleri de dahil. Listede yer alan tüm arabalar 2017 ila 2019 yılları arasında üretilmiş.

Geri çağırma kararının gerekçesi haberin girişinde de belirttiğimiz üzere hatalı üretilen yakıt pompası. Bu sorun nedeniyle arabalar ya hiç çalışmıyor, ya da trafikte seyir halindeyken aniden motora yakıt vermeyi kesiyor. Bu da ölümcül veya yaralanmalı kazalara yol açabileceği için büyük bir risk.

Tamir işlemi ücretsiz yapılacak

Haliyle Honda da çareyi etkilenen tüm araç sahiplerini en yakın Honda yetkili servisine çağırmakta bulmuş. En kısa sürede yetkili servislere davet edilen müşteriler, arabalarını ücretsiz olarak tamir ettirebilecekler.

HPM tarafından yapılan açıklamada “Geri çağırma kapsamında bulunan araç sahibi tüm müşterilerimize en kısa sürede Honda yetkili servislerine gitme çağrısında bulunuyoruz” denildi.

İşin güzel tarafı Endonezya’daki bazı Honda bayileri, müşterilerin kapısından aracı alıp tamir ettikten sonra geri getirme hizmeti de sunuyor. Hatalı yakıt pompasının değişimi ise 60 ila 90 dakika kadar bir süre gerektiriyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version