Japon otomobil üreticisi Honda, Takata tarafından üretilen hava yastıklarında bulunan bir hata yüzünden toplam 1.4 milyon aracı geri çağıracağını duyurdu. Ayrıca buna ek olarak 200 binden fazla arabanın da arka kamerasıyla alakalı yazılımsal bir sorunun giderilmesi için geri çağrılacağı belirtildi.

Geri çağırma kapsamındaki 1.4 milyon arabanın tamamı ABD genelinde satılan Honda ve Acura modellerinden oluşuyor. Takata’dan tedarik edilen ön hava yastıkları arızalı olduğu için geri çağırma kararının alınması zaruret haline gelmiş. 

23 kişi bu yüzden can verdi!

Tıpkı Honda gibi Japonya menşeli hava yastığı üreticisi Takata, sorunlu hava yastıkları yüzünden iflas etme noktasına kadar geldi. 2017 yılında ABD ve Tokyo’da iflas başvurusunda bulunan Takata, Çin menşeli güvenlik şirketi Key Safety System tarafından satın alındı.

Firmanın markasını taşıyan hava yastıkları aşırı derecede ısınıp infilak ederek açıldığı için dünya çapında 23 kişi can verdi, en az 180 kişi de yaralandı. Öyle ki kelimenin tam manasıyla “patlayarak” açılan hava yastıkları neticesinde araç içine hızla dağılan şarapnel parçaları diğer yolcuların da yaralanmasına yol açıyordu.

Değişimi ücretsiz sağlanacak

Honda ve Acura markalarının müşteri temsilcileri, şimdilerde yetkili bayilere akın eden kızgın araç sahiplerine ücretsiz değişim ve onarım hizmeti sunmak için fazladan mesai yapıyor. Toplamda 5 ayrı faz şeklinde uygulanacak olan geri çağırma kararının ilk aşaması 2016 yılında ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi‘nin onayıyla uygulanmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version