İlk olarak 2019 yılında Honda tarafından dikkat çeken bir açıklama gelmişti ve marka ülkemizdeki fabrikasını kapatacağını açıklamıştı. Civic Sedan serisinin üretiminin duracağı da belirtilmişti. Fabrikanın kapatılacağının açıklanmasından sonraki detaylar ise merakla beklenmeye başlandı.

Bu konuda bilgiler de ortaya çıktı. Fabrikanın kapanacağını açıklayan markanın verdiği tarihte yani 2021 yılında konu hakkında detaylar açıklandı.

Honda Fabrikayı HABAŞ’a Devrediyor

Bu zamana kadar fabrikada mevcut olan Civic modelinin üretimi yapılıyordu. İlk olarak 1998 yılında üretime başlayan marka, yıllarca Civic modelinin üretimini de burada yaptı. Yeni nesille beraber buradaki üretim Tayland merkezine taşınacak. Zaten Civic araçlarının da yeni yüzü yakında geliyor.

Bundan sonraki nesillerinde doğal olarak söz konusu fabrikada sunulması söz konusu olacak. Tayland merkezine geçecek olan markanın fabrikası ise HABAŞ gurubuna bırakıldı.

2021 Eylül ayından sonra fabrika tamamen devredilecek. Fabrikada çalışan 1300 işçiye ne olacağı konusunda ise bilgi bulunmuyor. Bu çalışanların yeni oluşumda da işlerine devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

HABAŞ’ın yeni fabrikada nasıl bir üretim yapacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Bazı iddialara göre burada elektrikli otomobil üretimi yapılacak. Resmi açıklama olmadığı için de iddialar ne kadar doğru tartışılır.

Şu an kuruluş; ağır makine, tıbbi gaz ve endüstriyel gaz ve doğal gaz gibi alanlarda hizmet veriyor. Ama burada nasıl bir üretim yapılacağı konusunda net bilgileri beklemek gerekiyor.

Yeni bir otomobil girişimi olacak mı ya da burada çok daha başka bir amaçla kullanım mı yapılacak soruları şimdilik cevapsız kalıyor.

Honda kanadına ait daha fazla bir bilgi gelmesini beklemiyoruz ama HABAŞ açıklama yapacaktır. Devir teslimin Eylül ayında olacağını düşünecek olursak daha zaman var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version