ABD’de olduğu kadar Uzakdoğu ülkelerinde de hatırı sayılır bir müşteri kitlesine sahip olan Honda’nın başı, şimdilerde Vietnam’da satılan Accord ve Odyssey modelleriyle dertte. Toplamda 625 adet Accord ve Odyssey modelini geri çağıran şirket, araçlarda kullanılan yan aynaların kontrol noktalarını değiştirmek zorunda kaldı.

25 Aralık 2017 ile 24 Aralık 2018 tarihleri arasında isteyen herhangi bir müşteri, aracını ücretsiz olarak Vietnam genelindeki Honda bayilerinde tamir ettirebilecek. Hatadan etkilenen Honda Accord modelinin sayısı 320 olarak belirtiliyor. 2012 ile 2015 tarihleri arasında üretilen Accord’ların yanı sıra 2015 ile 2017 arasında üretim bandından Honda Odyssey’ler de geri çağırma programına dahil.

Bu araçlar Honda’nın Tayland’daki fabrikasında üretilmiş ve Honda Vietnam tarafından ülkeye ithal edilmişti.

Sorun neden kaynaklanıyor?

Honda tarafından yapılan açıklamaya göre bahsi geçen geri çağırmanın sebebi, araçlardaki yan aynaları kontrol eden switch’te meydana gelen bir arıza. Bu hata uzun süreli kullanımda oksitlenmeye yol açabildiği için switch’lerin Honda bayilerince yenileriyle değiştirilmesi gerekiyor. Araç park halindeyken otomatik olarak yukarıya doğru kalkan yan aynaların araç seyir halindeyken bu pozisyona geçmesi ciddi sonuçlar doğurabileceği için çok masraflı olsa da geri çağırma yöntemine başvuruldu.

Honda Vietnam geri çağırmalara alışkın

Geçtiğimiz Temmuz ayında da Honda Vietnam yaklaşık 10 bin adet Civic, CR-V ve Accord modelini geri çağırmıştı. Yolcuların güvenliğini temin etmek için ön taraftaki hava yastıkları değiştirilmişti. Ağustos’ta da 319 adet Accord geri çağrılmış ve akü sensörü yenilenmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version