Alman lüks otomobil markası Mercedes, Formula 1’de yarışan Red Bull ve AlphaTauri takımlarına motor tedarik etmeyi sonlandıracağını resmen duyurdu. Bu karar geçtiğimiz Cuma günü motor sporları biriminin başkanı Toto Wolff tarafından açıklandı. Hatırlanacağı üzere en son Japon otomobil devi Honda benzer bir karar alarak motor tedariğini önümüzdeki yıl itibariyle sonlandıracağının haberini vermişti.

Honda da çekilmişti

Öte yandan Mercedes halihazırda kendi F1 yarış ekibi olan Racing Point ve Williams’a motor tedarik etmeyi sürdürüyor. Önümüzdeki sezonda McLaren ile de çalışıyor olacaktır. Ferrari ise kendi ekibi Haas ve Alfa Romeo’ya motor tedariği sağlayacak.

Ancak ne yazık ki hepsi. Formula 1’de Renault ile birlikte kala kala sadece 4 tane otomobil markası kaldı. Geçen hafta Honda’nın motor tedarikçisi olarak F1’den çekileceğini açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Red Bull’a Renault motor verebilir

Bu arada Mercedes’in Red Bull’a motor tedarik etmeye açık olup olmadığıyla ilgili soruya Wolff, “Hayır, şuan bunun için yeterli kapasitemiz yok. Neredeyse kendi takımlarımızın ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyoruz” dedi.

Formula 1 takımının ismini Alpine olarak yenileyen Renault bu durumda Red Bull ekibinin tek tedarikçisi olarak gündeme geliyor. Renault takımının patronu Cyril Abiteboul henüz kimsenin kendilerine motorla ilgili başvurmadığını açıklamıştı. Red Bull’un başındaki isim Christian Horner ise tüm seçeneklerin masada olduğunu, kendileri için en uygun tercihi değerlendireceklerini belirtti.

Share.

2 yorum

  1. pancar motor koysunlar zaten bu gidiş oraya renault herkese motor werecekse tüm lastiklerde pirelli zaten ne zewki kaldı f1 in bu gidişle f1 batar yada çocuk programı olarak kalabilir belki .çeşitliliği sağlamaları lazım

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version