ABD’de düzenlenecek olan Super Bowl kupası etkinlikleri kapsamında General Motors’un tamamen yenilenen ve artık elektrikten güç alan Hummer modelini görücüye çıkaracağı iaddia edildi. Aslına bakılırsa bu tür iddialara yabancı sayılmayız, ancak bu sefer durum ciddiye benziyor.

Çünkü GM’nin amacı içten yanmalı motorları tamamen tasfiye ederek elektrikliye geçiş yapmak. Bunu da Hummer gibi dev cüsseli, yakıt sarfiyatı çok fazla olan bir modelde hayata geçirerek tüm arabaların elektrikli olabileceğini ispatlayabilirler.

Yakıt tüketimi inanılmaz fazla!

ABD ordusu için geliştirilen bir askerî araç olarak yola çıkan Hummer tasarım ve performans itibariyle çok sevilince aracın bir de sivil versiyonu geliştirilmişti. Fakat bu arabanın yakıt tüketimi ABD gibi benzinin ucuz olduğu bir ülke için dahi çok fazla bulunuyordu.

Üçüncü nesil Hummer H3 her ne kadar orijinal 2016 Hummer H1 kadar fazla yakmıyor olsa da, artan benzin fiyatlarından dolayı istenilen satış rakamlarını bir türlü yakalayamadı mesela.

Geçtiğimiz yılın ortalarından itibaren Hummer modelinin tamamen elektrikten güç alacak bir motor ünitesiyle tekrar karşımıza çıkabileceği konuşuluyordu. Öyle ki GM’nin Detroit-Hamtramck’teki fabrikasında aracı üretmesi dahi gündeme gelmişti. Ancak sonradan GM’nin burada Cadillac marka elektrikli bir SUV’u banttan indireceği şeklinde spekülasyonlar haberlere çıktı.

Son tahlilde WSJ’de yer alan bir haberde elektrikli yeni Hummer’ın bu yıl içerisinde tanıtılacağı, alıcılara teslimatların ise 2022 itibariyle gerçekleştirileceği belirtildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version