Gün geçmiyor ki otomotiv üreticilerinden yeni bir “geri çağırma” haberi daha gündeme gelmesin. Son olarak Hyundai de hava yastığından kaynaklı bir arızadan dolayı Sonata modellerini geri çağırmak zorunda kaldığını duyurdu. Yalnızca ABD genelindeki Sonata kullanıcılarını etkileyen bu karar, Güney Koreli otomotiv devinin prestijini sarsmış durumda.

Eski Sonata modelleri için geçerli

ABD’de satışı gerçekleştirilen toplam 155 bin adet Sonata sedan modeli geri çağrıldı. Araçların geri çağrılmasına gerekçe olarak ise elektrik tesisatının kısa devre yapması sonucu hava yastıklarının kaza anında açılmama riskinin yüksek olması gösterildi.

Otomobil üreticilerinin geri çağırma kararlarını ilettiği Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Yönetimi‘ne (NHTSA) yapılan başvuruda geri çağırma kararının 153 bin 753 adet 2011 model Hyundai Sonata için geçerli olduğu bilgisi paylaşıldı.

Hyundai sorunun neden kaynaklandığını bilmiyor!

Ancak Hyundai halen daha Sonata’lardaki kısa devre sorununu nasıl çözeceğini bulabilmiş değil. 20 Nisan tarihine kadar araçlardaki arızaya neyin yol açtığının bulunması bekleniyor.

Hava yastığı sorunlu olan Sonata modellerinin 11 Aralık 2009 ile 29 Eylül 2010 tarihleri arasında üretim bandından indiği de Hyundai’nin açıklamasında yer aldı. Bahsi geçen kısa devre sorunu hem ön, hem de yan hava yastıklarının kaza anında şişmesine engel oluyor.

Öte yandan Güney Koreli otomotiv üreticisi, bugüne dek hava yastığının açılmaması sorununun 4 ayrı kazada gözlemlendiği bilgisini de paylaştı. Şirket halen daha dördüncü kaza üzerinde araştırma yapmayı sürdürüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version