“Alfa Romeo modellerinden daha seksi bir Hyundai modeli geliştirmek, işte başarmak istediğimiz misyon bu”

Bu sözler Hyundai’nin tasarım departmanı başkanı Sangyup Lee‘ye ait. Automotive News isimli siteyle yaptığı röportajda önemli değerlendirmelerde bulunan Lee, markanın hedefinin gelecekteki otomobil modellerinde tasarım noktasında önemli iyileştirmelere imza atmak olduğunu açıkladı. Daha çarpıcı ve duygu yüklü tasarımlara sahip modeller, artık Hyundai için ciddi bir öncelik.

Birçok harika modelin tasarımında emeği var

Aslına bakılırsa Lee, duygu dolu tasarımlara pek de yabancı sayılmayan bir isim. Kendisi daha önce de beşinci jenerasyon Chevrolet Camaro, C6 Corvette Stingray gibi özel konseptlerin tasarımına imza atmıştı. Keza Bentley’in EXP 10 Speed 6 isimli konsepti de Lee’nin portföyünde yer alan diğer modeller arasında yer alıyor.

Her modelin kendi kişiliği olmalı

Modellerdeki “Aile aracı” görünümünden uzaklaşmak, Lee’ye göre Hyundai’nin hedeflerinden bir diğeri. An itibariyle Hyundai’nin katalogundaki tüm arabalar birbirine benzer tasarımlara sahip.

Aslında bu da günümüzdeki üst segment markaların tutturmayı istediği bir hedef. Ancak Lee’ye göre bu yaklaşım pek doğru değil, çünkü her model kendi kişiliğine sahip olmalı.

2018 yılının başında Cenevre Otomobil Fuarı‘nda tanıtımı gerçekleştirilen Le Fil Rouge konsepti, Hyundai‘nin gelecekteki tasarım anlayışıyla ilgili önemli ipuçlarını barındırıyor. Mimari, tarz ve teknolojiyi birbiriyle harmanlayan bu tasarım yakın gelecekte tüm Hyundai modellerine hakim olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version