ABD’de yaşayan Hyundai araç sahipleri bundan öyle arabalarını yetkili teknik servislere bıraktıkları zaman Uber’in alternatifi olarak ülkede faaliyet gösteren Lyft ile ücretsiz seyahat edebilecekler! Ülkemiz de başta olmak üzere dünyanın geri kalan hiçbir ülkesinde olmayan bu uygulama, sadece ABD’li müşterilere özel olarak yürürlüğe girdi.

Bundan böyle CDK Global üzerinden Hailer uygulamasına kayıt olan yetkili servisler, müşterilerine Lyft uygulamasını yükleme zorunluluğu olmadan ücretsiz seyahat etme imkânı sunmaya başlayabilecekler.

Lyft’ten pazar payını artırmak için yeni bir hamle

Dünyanın geri kalan ülkelerinde olduğu gibi ABD’de de taksi çağırma pazarında lider Uber. Bu durumu tersine çevirmek için sürekli ataklarda bulunan Lyft, Uber’den sadece birkaç ay kadar sonra halka arz edilmiş ve New York Borsası’nda işlem görmeye başlamıştı. O tarihten bu yana Lyft pazar payını genişletmek için çeşitli teknoloji şirketleriyle işbirliği yapmayı sürdürüyor.

Birçok firmayla işbirliğine gidildi

Çok değil, bundan sadece bir hafta kadar önce Agero isimli şirketle anlaşmaya giden Lyft, oto kurtarma hizmeti alan araç sahiplerine hizmet vermeye başlamıştı. Şirket aynı zamanda Disney’in park ve tatil yerlerinde de resmî olarak faaliyet gösteriyor.

Geçen ay da Google’a bağlı olan Waymo’nun sürücüsüz otomobilleri Lyft üzerinden otonom araçlarla A noktasından B noktasına taşınmak isteyen müşterilerin beğenisine sunulmuştu. Bu ve bunun gibi daha birçok ortaklık ile Lyft, Uber’i zorlamayı sürdürüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version