Küresel ısınmanın etkilerini azaltmak için otomobillerdeki emisyon değerlerine daha fazla önem verilmeye başlandı. Emisyon değerlerini düşürmek için her marka yeni çözümler arıyor. Yavaş yavaş eski alışkanlıklar da bırakılıyor. Birçok marka özellikle dizel motorları bırakma kararı aldı. Son gelen bilgilere göre bu karara katılan son marka Hyundai oldu.

Korea JoongAng Daily tarafından yapılan haberlere göre Koreli dev, yavaş yavaş dizel motorları kullanmayı tamamen bırakacak.

Hyundai Dizel Motorları Geliştirmeyi Bıraktı

Bilgilere göre markanın ilk adımı yeni dizel motor geliştirmeyi bırakmak oldu. Resmi açıklama olmadığı için şu an için iddialara göre marka 2020 yılının son günlerinde dizel motor geliştirme bölümüne son vermiş.

Bu bölümde çalışan ekip, farklı kısımlara yönlendirilmiş ve dizel motor geliştirme bölümü tamamen ortadan kaldırılmış. Zaten dizel motorların bir geleceği yok. Şimdi dönem elektrikli ve hibrit motorların dönemi.

Haliyle böyle bir karar alınması marka için de sürpriz olmaz. Karara göre şu an için dizel araçların satılmaya da devam edeceği ama kademeli olarak bu seçeneğin tamamen satıştan kaldırılacağı söyleniyor.

Buna karşın benzinli motor üretimi ise devam edecek. Özellikle hibrit üretimler için benzinli motorlara devam edilecek ama benzinli motorlar da çok daha çerçeveci hale getirilecek.

Elektrikli motor çağına ayak uydurmak için yeni atılımlar yapılacağı da iddia ediliyor. Zaten markanın 2025 tarihine kadar 23 adet elektrikli otomobil sunacağı düşünülüyor. Hatta bu konuda ilk atılımı da Ioniq serisiyle bekliyoruz.

Volvo, Nıssan, BMW, Opel gibi devlerden sonra şimdi de Hyundai elektrikli motorlara yönelmiş durumda. Zaten sektör için bu kaçınılmaz bir durumdu. Bakalım artık daha çevreci araçların gelecek olması, küresel ısınmanın etkilerini biraz olsun azaltacak mı? Yoksa geç mi kalındı?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version