Güney Koreli Hyundai Motor’un 2025 yılına kadar toplamda 14 yeni elektrikli araba modelini piyasaya süreceği açıklandı. Geçtiğimiz gün başkent Seul’daki Hyundai Motor Studio’da düzenlenen basın toplantısında elektrikli araçlarla ilgili yol haritasını açıklayan şirket, her yıl bir yeni elektrikli modeli tüketicilerin beğenisine sunacağını da duyurmuş oldu.

Buna göre Hyundai 2018’in ilk çeyreğinde 590 kilometre menzile sahip yeni nesil yakıt hücreli elektrikli araç modelini görücüye çıkaracak. Küresel elektrikli araba pazarında Tesla ve Chevrolet gibi rakipleriyle yarışmayı hedefleyen dev otomobil üreticisi, her yıl en az bir yeni modelle 2025’e kadar toplam elektrikli araç sayısını 14’e yükseltmek hedefinde.

Şuan için sadece 2 modeli var

An itibariyle Hyundai’nin elektrikli model portfolyosu birazcık dar. Ioniq EV ve Soul EV olmak üzere 2 modele ev sahipliği yapan firma, ilk etapta kompakt SUV modeli Kona’nın bir de elektrikli versiyonunu geliştirecek. Tam şarjla 400 kilometre menzile sahip olması beklenen Kona’yı 2021 yılında Genesis EV takip edecek.

Pazarın daha da büyümesi bekleniyor

Hayata geçirilecek yeni düzenlemeler ve hükümet sübvansiyonları ile birlikte uluslararası elektrikli otomobil sayısının 2025’te 23.3 milyon adede ulaşacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıl bu rakam sadece 2.35 milyon adetti. Öte yandan ABD merkezli JD Power firmasının araştırmasına göre pazarın 2025’e kadar 9.78 milyon adet yeni araçla daha da zenginleşmesi beklentiler arasında.

Burada Hyundai’nin en büyük amacı, kendi elektrik bataryalarını üretme teknolojisini elde etmek. AR-GE Departmanı Başkanı Lee Ki-sang’a göre bunun için Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile yapılacak bir işbirlikleri de söz konusu olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version