Şubat ayında tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgını, Hyundai’nin ana vatanı Güney Kore’deki birçok fabrikasında üretimi durdurmasına yol açmıştı. Şimdi ise fabrikalara parça tedarik eden Çin menşeli şirketler halen daha Hyundai Palisade ve Genesis GV80 gibi modeller için ihtiyaç duyulan yedek parçaları ulaştıramadığı ortaya çıktı.

Hal böyle olunca Hyundai, dünyanın hemen her ülkesindeki otomobil üreticileri gibi üretimi yavaşlatmak zorunda kaldı. Just-Auto sitesinin haberine göre ise Hyundai, Güney Kore’nin Ulsan bölgesindeki fabrikasında Palisade ve GV80 modellerinin üretimini askıya almaya karar verdi.

Bunun sebebi otomobillerin üretilmesi için ihtiyaç duyulan parçaların Çin’den gelmiyor oluşu. Ancak hangi parçaların eksik olduğu Just-Auto’nun haberinde yer almadı.

Fabrikalardaki 3 bant halen daha kapalı

Bundan da ötesi, Hyundai’nin halihazırda 3 tane otomobil üretim bandı tamamen kapatılmış durumda. İki fabrikadaki bu bantların kapanmasının sebebi ise parça alınan tedarikçide çalışan bir işçinin ölümünün arkasında COVID-19 olduğu şüphesi.

Kia da iki işçinin Koronavirüse yakalandığının ortaya çıkması sonucu Güney Kore’deki iki fabrikasını tamamen kapatmak zorunda kalmıştı. Keza Hyundai’nin ABD’nin Alabama eyaletinde bulunan tesisi de 18 Mart ila 4 Mayıs tarihleri arasında kapalıydı.

Ancak Ford gibi dev şirketlerin başına gelen durumu birebir yaşayan Hyundai yavaş yavaş toparlanma eğilimine girmiş bulunuyor. Crossover ve SUV modelleriyle ürün gamını zenginleştiren Güney Koreli üreticinin en güçlü olduğu pazarların başında ABD geliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version