Hyundai, Türkiye’de resmi olarak faaliyet içerisinde olan markalardan bir tanesi. İzmit’te yer alan Hyundai Assan fabrikasında üretim de yapan marka, ülkemize daha fazla yatırım yapacağını açıkladı. Bu noktada firmanın Türkiye’de üretilecek olan yeni bir B-SUV modeli açıklandığını gördük.

Avrupa genelinde satışa çıkacak olan yeni aracın adı da açıklanmış durumda. O zaman geçelim aracın ne zaman üretileceği ve adının ne olacağı gibi detaylara.

Hyundai Bayon Türkiye’de Üretilecek

Markanın açıklamasına göre aracın adı Hyundai Bayon olacak. Genelde ürettiği SUV modellerinde şehir ve kasaba isimlerini ekleyen ve bu şekilde bir etki yakalamak isteyen markanın yine aynı yolu izlediğini göreceğiz.

Öyle ki araç Bayon adını da Fransa’da ki Bayonne şehrinden alacak. B-SUV segmentine dahil olacak olan aracın satışlarının ise yine Avrupa genelinde yapıldığını göreceğiz. Muhtemelen bu model ülkemizde de satılan SUV serilerinden biri olacak.

Ülkemizde yapılacak olan üretim sayesinde aracın fiyatlarının da biraz daha uygun olmasını bekleyebiliriz. Serinin ne zaman üretileceğine gelince, markanın bu konuda da bir açıklaması bulunuyor.

Açıklamaya göre araçlar 2021 yılının ilk yarısında üretime başlayacak. Ne zaman tanıtım yapılacağı ya da modellerin ne zaman satışa çıkacağı konusunda bir açıklama yok ama bu markanın ülkemizde yeni bir yatırım yapması demek oluyor.

Yatırım bir yana ülkemizde üretildiği için bu modelde de ÖTV indirimleri ya da ek fiyat avantajları olacaktır. Asıl merak ettiğimiz kısım bu avantajların neler olacağı.

 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version