Çip üretimi konusunda küresel bir sıkıntı yaşanmakta. Pandemi nedeniyle üretim yapılamaması, araçların üretime geçtikten sonra birden çip tüketiminin rekor seviyede artması derken bir çip sorunu ortaya çıktı. Sadece araçlarda değil birçok teknolojik üründe kullanılan yarı iletken çiplerin stoklarında büyük oranda sorun yaşanıyor. Çiplerin üretim sorunu ise öyle kısa sürede giderilen bir sorun olmayacak.

Bu sorunun 2022 yılının sonlarına kadar devam etmesi bekleniyor. Hal böyle olunca yeni adımlar atılıyor ve üreticiler sorunu çözmek adına canla başla mücadele ediyor. Bu noktada Hyundai ve Samsung arasında da yeni bir ortaklık duyuruldu.

İki firma, Güney Kore yönetiminin de destekleriyle beraber ortak bir çalışma yapma konusunda anlaştı. Zaten Samsung en büyük çip üreticilerinden biri konumunda. Durum böyle olunca, ikilinin ortaklığı araç tedarik sürecindeki sorunları çözebilir gibi gözüküyor.

Hyundai ve Samsung Ortaklığı Geliyor

İki firma arasında kurulan ortaklık sayesinde, Samsung çip üretimine daha fazla yoğunlaşacak. Hyundai ise bu üretimde Samsung’a büyük oranda destek sağlayacak. İkilinin ortaklığı sadece yarı iletken çip üretimi üzerine de olmayacak. Genel olarak parça tedariki konusunda bir çalışma yapılacak.

Ortak olarak geliştirilecek çipler ve hızlandırılacak olan üretimle beraber yeni araçlarda yaşanan çip sorununun tamamen ortadan kalkması amaç ediniyor. Bu ortaklığın başta Güney Kore pazarında etkisini göstermesi bekleniyor.

Fakat iki markada evrensel olarak geçerliliği olan markalar. Yani gelişmeler sadece Güney Kore pazarını etkilemeyecektir. Çip üretimindeki sorun bir nebze olsun çözülebilirse, küresel pazarda genel anlamda sektörde bir rahatlama durumu söz konusu olabilir.

Üretilen çiplerin ilk olarak hangi araçlarda yer alacağı kısmında ise bir bilgilendirme bulunmuyor. Muhtemelen bu konuda açıklama 2022 yılının başlarına kadar da gelmeyecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version