Güney Kore’nin ve dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında yer alan Hyundai, fabrika yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kez 388 milyon dolarlık bir motor fabrikası yatırımıyla gündeme gelen Hyundai, ABD’nin Alabama eyaletinde inşa edeceği bu tesisle modellerine artan talebi karşılamayı hedefliyor.

Autoblog’da yer alan habere göre Alabama‘da kurulacak olan fabrika, yeni Sonata ve Elantra sedan modellerinin yanı sıra Santa Fe crossover modelinin üretimini desteklemek için motor başlıkları üretecek. Yatırım kapsamında şirketin Montgomery‘deki üretim kompleksine 50 kişilik yeni istihdam da kazandırılacak.

Mevcut fabrikaların yükünü azaltacak

Motor başlıklarının üretileceği tesisin 2018 yılının Kasım ayına doğru açılması bekleniyor, ancak operasyonlara 2019’un ortasına doğru başlanacak. 388 milyon dolarlık yatırımın yaklaşık 40 milyon doları toplam 24 bin metrekarelik tesisin inşasına ayrılacak.

Hyundai’den yapılan açıklamada yeni kurulacak tesislerle Alabama‘daki mevcut iki adet motor fabrikasının üretim hattının rahatlayacağı bilgisi paylaşıldı.

Theta III motoru üretilecek

Peki, kurulacak olan yeni fabrikalarda ne tür bir motor üretilecek? Hyundai ilk etapta 2.5 litrelik dört silindirli Theta III isimli motorun üretimi için düğmeye basacak. Bu motorun 2019’un Nisan ayından itibaren Sonata ve Santa Fe modellerinde kullanılması bekleniyor.

Öte yandan Güney Koreli otomobil devi, Montgomery fabrikasında Elantra için 2.0 litrelik Nu motorunu üretmeyi de sürdürecek. Tüm fabrikalar birlikte çalışarak Alabama’daki otomobil üretimini desteklemek için senede 700 bin adet motor üretecek.

Aynı zamanda bu fabrikalar Kia’nın West Point‘teki üretim hattına da motor yetiştirecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version