Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, giriş seviyesi yeni kompakt crossover modeli Venue’yi önümüzdeki hafta New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarmak için gün sayıyor. Neyse ki şimdilerde bu yeni modelin bazı eskiz çizimleri gün yüzüne çıktı. Daha önceden de haberini aldığımız üzere aracın keskin, kutu şeklinde hatlara sahip olduğu teyit edilmiş oldu.

Ön yüzden başlayacak olursak, arabanın ızgara ve tampon bölgesinin Kona’yı andırdığını söyleyebilmek mümkün. Hyundai’nin tıpkı BMW gibi imzası haline getirdiği ızgara tasarımı Venue’de de aynen korunmuş. Gündüz LED ışıkları da bu ızgaranın hemen üzerinde, kaputun uç noktalarında konumlanmış.

Gayet büyük çamurluklara ev sahipliği yapacağı anlaşılan Venue, Kona’nın aksine daha keskin hatlı bir tasarımla banttan inecek. Gerçi bu tasarımlar henüz eskiz, seri üretime uyarlandığı zaman ufak tefek revizelerden geçmesi söz konusu olabilir.

Venue’nin arkasına baktığımızda ise SUV’un sıfırdan tasarlanmış, diğer Hyundai modellerinden ayrılan kare şeklinde stop lambalarıyla donatıldığını görüyoruz. Arka tamponun hemen üzerinde yine aydınlatmalar konumlandırılmış. Crossover modelinin dış görünümünü tamamlayacak son unsur olarak ise 4 farklı hazneden meydana gelen şık bir lip tercih edilmiş.

İçeriye bakacak olursak, konsolun tam ortasında, hava kanallarıyla birlikte konumlanan dokunmatik araç içi eğlence ekranı bizleri karşılıyor. Sade, kullanışlı ve şık bir konsol tasarımı tercihi söz konusu.

17 Nisan’da kapılarını ziyaretçilere açacak olan fuarda yeni Venue modelini görmeyi umuyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version