Başlığı okuyunca “Hyunda ve tahta araba, ne alaka?” diyebilirsiniz, haklısınız da! Ancak şaka değil, Güney Koreli otomotiv devi Hyundai bugüne dek görüp görebileceğiniz en güzel tahta arabalardan birini geliştirmiş bulunuyor. Hyundai Motor Avrupa Teknik Merkezi (HMETC) tarafından çekilen videoda aracın yapım aşaması gösterilmiş. Dahası, bu aracı evde kendi imkânlarınızla nasıl üretebileceğinize dair gayet açıklayıcı yönergeler de paylaşılmış.

Ahşap, vida, metal bağlantı kolları ve köşebentleri kullanarak siz de evde kendi imkânlarınızla Hyundai’nin bu sevimli aracını üretebilirsiniz.

Hyundai Motor Avrupa’nın Pazarlama ve Ürün Geliştirme’den Sorumlu Başkanı Andreas Christoph-Hofmann tahta araba için “Şu son aylarda aile ile beraber daha fazla vakit geçirmeye başladık. Bu yüzdden insanların aile ve arkadaşlarıyla birlikte yapabilecekleri, eğlenceli bir proje geliştirmek istedik. Sonucunda ortaya bu minik araba çıktı” dedi.

Tahmin edebileceğiniz üzere Hyundai’nin tahta arabasında herhangi bir motor bulunmuyor. Pedal gücüyle hareket eden arabanın kauçuk lastikleri ve direksiyon mili mevcut. Ancak geleneksel direksiyon simidi yerine joystik kullanımı tercih edilmiş. Hyundai Prophecy konsep modelinde de aynı tercih söz konusuydu.

Hyundai’nin 45 isimli elektrikli otomobil konseptinden açıkça ilham alınarak tasarlanan araba ilk başlarda eskiz halindeyken 3 boyutlu ortama taşınmış.

Arabayı evde kendi imkânlarınızla geliştirmek ve çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız, yukarıdaki videoyu izleyebilir ve açıklama kısmında yer alan “Nasıl yapılır?” başlakıl bağlantıları takip edebilirsiniz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version