Birleşik Krallık Hükümeti, “içten yanmalı motorlar” için savaş açmaya hazırlanıyor. Çevreyi en fazla kirleten, ki bunlar arasında eski dizeller de yer alıyor araçlara kısıtlamalar getiriliyor ve 2040 yılındaysa yeni benzinli ve dizel araçların satışı yasaklanıyor.

Yeni politikanın dizel motorları ilgilendiren kısmı, Avrupa ülkelerinin uzun zamandır düşük yakıt tükettikleri için daha az emisyon değerine sahip olmalarından dolayı insanları dizel motora yönlendirmesi konusunda bir U dönüşü olarak tanımlanabilir.

Londra halihazırda bir düzenlemeye gitti. Bu yıl, 23 Ekim’den sonra Euro 4 emisyon kurallarına uyan araçlar var olan Yoğun Trafik Bölgeleri’ne girebilmek için günlük 10 pound ödemek zorunda. Bu ücret, herkesin ödediği 11.50 poundluk bedelin üzerine eklenecek.

Diğer uygulamaysa, 2040 yılında yeni benzinli ve dizel araçların satışının yasaklanması.

İçten Yanmalı Motorlar İçin Gelen Yasak Ne Anlama Geliyor

Peki İngiltere’den başlayıp Avrupa’nın her köşesine yayılması yüksek ihtimal olan bu uygulamalar, sevdiğimiz otomobiller için ne anlama geliyor?

2040, 23 yıl uzakta olabilir ama Avrupa genelinde bu zamana kadar daha ciddi emisyon kuralları hayata geçirilecek. Ülkemiz içinse gelecekte içten yanmalı motorlarla ilgili ne olacağı merak konusu.

Bütün elektrikli araçların Nissan Leaf gibi olacağını düşünüyorduk ama sonrasında Tesla ortaya çıktı. Bir yıl sonra nasıl otomobillerle karşılaşacağımızı tahmin etmekte dahi çok başarılı olamayabiliyoruz.

O nedenle 23 yıl sonrasını düşünmek için canımızı sıkmayalım. Çünkü bunları düşünmek, hükümetlerin işi.

Kaynak: TopGear

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version