Tüm dünyayı olduğu gibi şu sıralar ABD’yi de kasıp kavuran Koronavirüs salgını, ülke genelindeki birçok otomobil fabrikasının önlem olarak kapatılmasına yol açmış durumda. Ancak görünen o ki bazı markalar bu noktada gerekli önlemleri almakta biraz geç kalmışlar. Ford, bunların başında geliyor şuan için.

Ford: Üzüntü duyuyoruz

ABD’nin en büyük otomotiv sendikası UAW ve Ford cephesinden yapılan açıklamada iki Ford işçisinin Koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Sendika sözcüsü Brian Rothenberg’in açıklamasına göre bahsi geçen işçilerden biri Dearborn Stamping bölgesinde çalışıyordu. Diğer işçi ise Dearborn’daki Ford veri merkezinde çalışıyormuş.

Öte yandan Ford’un sözcüsü Kelli Felker de yayınladığı basın açıklamasıyla “Dearborn’daki Ford ekibinin iki üyesinin COVID-19 virüsüne maruz kalarak hayatını kaybettiğini açıklamaktan üzüntü duyuyoruz” dedi.

Başka fabrikalarda da ölümler var

Geçtiğimiz Salı günü de UAW, yaptığı açıklama ile Fiat Chrysler Automobiles (FCA) fabrikasında çalışan iki işçinin aynı şekilde Koronavirüs salgınından ötürü yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Indiana eyaletine bağlı Sterling Heights Montaj Fabrikası’nda çalışan bir işçiyle Kokomo Şanzıman Fabrikası’nda çalışan bu talihsiz işçilerin ölümünün ardından üretim tesisleri karantinaya alındı. Dezenfeksiyon çalışmalarının sona ermesinin ardından üretime devam edilmesi söz konusu olabilir.

Ek olarak UAW, sendikalarına üye olmayan ve FCA’nın genel merkezinde çalışan iki kişinin daha Koronavirüs’e yenik düştüğünü duyurdu. Bu kişilerin kimliği henüz FCA tarafından açıklanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version