Artan fiyatlar ve pandemi nedeniyle oluşan üretim sıkıntıları derken, ikinci el piyasası sıfır araç piyasasını geride bıraktı. Satışlar durağan gitse bile geçen senelere göre bakıldığı zaman büyük bir artış söz konusu. Bu noktada sektöre olan yatırımlar da devam ediyor. Kısa süre önce ise ikinci el eşya platformu Letgo tarafından bir adım geldi. Letgo oto+ duyuruldu. Araç alım satımı için önemli bir eşik olacak olan yeni servis hem alıcılar için hem de satıcılar için güzel ayrıcalıklar sunuyor.

Letgo oto+ Tam Olarak Nasıl Çalışıyor?

Sürekli online bir ikinci el dükkanı gibi görebileceğimiz servis üzerinden tamamen güvenli araç alımı mümkün olacak. Araçların satışları yapılırken bazı kriterlere dikkat edileceği açıklandı. Bunlar;

  • Araç servise yüklenirken anında TSE onaylı olan bir ekspertiz raporu da sisteme eklenecek.
  • Bunun dışında aracın her ayrıntısını gösteren fotoğrafların da yüklemesi yapılacak.
  • Satılan araçlara 12 ay ya da 20 bin km garanti sunulacak. Tabii ki sınırlı bir garanti olacak gibi duruyor.
  • İsteyen müşteriler 14 günlük süre içerisinde ya da 500 km mesafeye kadar aracı değişime sokabilecek.
  • Ücretsiz sunulacak olan bu hizmetlere ek olarak aracın Türkiye’nin her yerine kapıya kadar teslim edilmesi sağlanacak.

Bu fırsatlar araba alacak kullanıcılar için geçerli olacak ama Letgo oto+ diğer tarafı da düşünüyor. Arabalarını satmak isteyen kullanıcılar için de ayrıcalıklar sunuluyor.

Aracını satmak isteyen kullanıcılar da uygulamalar üzerinden aracının özelliklerini giriyor. Daha sonra bir ön fiyat teklifi alıyor. Sonrasında ise yetkili isimlerle randevulaşılıyor.

Bunun sonunda Letgo oto+ ekibi tarafından bir randevu veriliyor ve satıcı belirtilen zamanda gidip aracını ekspere sokuyor. Sonunda aracın değeri üzerinden ödeme yapılıyor ve araç satın alınıyor.

Letgo oto+ sisteminin avantajları da bir hayli konuşulacak gibi duruyor. Bu sistem ikinci el için yeni bir otorite alanı olur mu bunu zamanla göreceğiz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version