Mini Cooper ve Volkswagen Beetle ile birlikte Fiat 500’ü Avrupa’nın en efsanevi, ikonik modelleri arasına dahil edebiliriz. Otomotiv sektörüne isimlerini altın harflerle yazdıran bu modeller seneler içerisinde yüz binlerce adet sattılar ve bugün yetişkin olan çocukların anılarında hoş bir detay olarak yer aldılar.

Tüm bu üç modelin de ortak noktası zamanına göre tasarım noktasında öncü olması ve küçük boyutlarda olmasıydı.

Dünyaca ünlü oyuncak firması Lego, bugüne dek Cooper ve Beetle modellerinin kitlerini hazırlayıp satışa sunmuştu. Şimdilerde seri tamamlandı ve Fiat 500 de Creator Expert model kitine kavuşmuş oldu.

Nostalji yaşamak isteyenlere davetiye

Lego’nun resmen Fiat 500 Lego Creator Expert model kitini web sitesinde satışa sunması kuşkusuz olumlu bir gelişme. Ancak aynı şeyi kitin fiyatına baktığımızda söyleyebilmemiz mümkün değil. Ne yazık ki çok sevilen ikonik modelin Lego kitini satın almak isteyenlerin 89.99 dolar ödeme yapması gerekiyor.

Nostalji yaşamanın bedeli bu kadar pahalı olmamalı, değil mi?

60’lı yıllara geri götürüyor

Fiat 500 Lego Creator Expert model kiti, 1960’lı yıllarda hüküm süren orijinal Fiat 500F modeli baz alınarak geliştirilmiş. Parlak sarı tonlardaki arabanın yüksekliği 11 santimetre, uzunluğu ise 24 santimetre olarak belirtiliyor. Genişliği ise 11 cm kadar.

Toplamda 960 Lego parçasından oluşan kit, çocukların yanı sıra yetişkinlere de hitap ediyor. Kapıları, kaputu ve bagaj kapağı fonksiyonel olan arabanın çok ince detaylı olduğunu söyleyebilmek mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version