Tamamen elektrikten güç alan F1 araçlarının yarıştığı Formula E‘nin yeni sezonu önümüzdeki yıl düzenlenecek. Ancak her sene elektrikli araç teknolojisi hızla geliştiği için katılımcı takımlar kendi araçlarını yeniden tasarlayacak. Hal böyle olunca Formula E’de yarışan ilk 40 elektrikli otomobil satışa çıkarıldı.

Bloomberg‘de yer alan haberde pistlerin tozunu atan elektrikli araçların 200 bin ila 289 bin dolar arası bir ücret karşılığında satılacağı belirtildi. Formula E toplam 40 araba için 18.4 milyon dolar ödeme yaptı, bu da araç başına 460 bin dolar eder. Bu da ikinci el satış fiyatlarının asıl ücretin kabaca yarısı kadar olduğunu gösteriyor.

Her arabanın özelliği farklı

İlk başta finansal kiralama yöntemiyle takımlara verilen arabalar için henüz bir ilan verilmiş değil. Formula E yöneticileri daha çok kulaktan kulağa pazarlama yöntemiyle araçlarını satmanın peşinde. Satılacak her bir arabanın kendine özel şase ve bataryaya sahip olduğunu, ücretlerinin de kazandıkları yarış sayısına göre değiştiğini belirtmekte fayda var.

Batarya teknolojisi çok gelişti

İkinci nesil Formula E araçları tek şarjla 45 dakika süreli yarışları sorunsuz tamamlayabilecek. McLaren Applied Technologies‘ten tedarik edilecek olan yeni bataryalarla da kapasite ikiye katlanacak. Oysa önceden yarışçılar batarya değişmektense molalarda şarjı tam dolu olan ikinci araçlarını devralıyorlardı.

Formula E yarışlarının 5. sezonuna toplamda 22 adet 2. nesil araba katılacak. Aralık ayında Suudi Arabistan’ın Ad Diriyah şehrinde düzenleneceği açıklanan etkinliğe dünya genelinde ilginin yoğun olması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version