2018 yılında 70 yaşına basan Porsche, bu önemli yıl dönümünü birçok farklı şekilde kutlamaya devam ediyor. Project Gold Porsche 911 Turbo 993 modelinin ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Pebble Beach‘te özel bir etkinlikle tanıtılması, bunlardan birisiydi.

Porsche’nin bir ikinci kutlama yolu ise çok daha heyecan verici: Porsche’nin orijinal 356 prototipi dünya turuna çıktı!

Avrupa’dan yola koyuldu, ABD’ye ulaştı

Dünyayı turlamak üzere yola koyulan araç ilk başta Avrupa’nın farklı şehirlerinde görücüye çıktı. Şimdilerdeyse seyahatinin Kuzey Amerika ayağını gerçekleştiren model, yolculuğu boyunca çeşitli şehirlerde meraklı ziyaretçilerin karşısına çıkacak.

Porsche 356’nın Amerika kıtasında sergilendiği ilk yer, Monterey Otomobil Haftası etkinlikleri kapsamında Pebble Beach Concours d’Elegance‘teki The Quail Motorsports Reunion isimli dernek oldu. Bir sonraki hedef, 8-9 Eylül tarihleri arasında Kanada‘nın Britanya Kolumbiyası bölgesine bağlı Vancouver’de düzenlenecek olan Süper Arabalar Haftasonu Etkinliğine katılmak.

27-30 Eylül tarihlerinde Laguna Seca‘da görücüye çıkacak olan arabanın Kuzey Amerika bölgesindeki seyahati böylece sonlanacak, sonrasında Çin’e uzun bir yolculuk başlayacak.

Porsche’nin ürettiği ilk otomobil

Bu küçük Porsche modeline aşina değilseniz, Porsche 356’ya dair kısaca bir bilgilendirme yapmakta fayda olabilir. Alman spor otomobil üreticisinin plakaya sahip ürettiği ilk araç olan 356, 1950-60 yılları arasında üretildi. 911’in tanıtılmasıyla birlikte üretimi sonlanan arabada 35 beygir güç üretebilen 1.1. litrelik VW Beetle motoru kullanılıyor. Dünya turuna çıkan, 1 numaralı Porsche 356 ise tamamen orijinal kondisyonunda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version