Nissan’nın premium segmente hitap eden markası Infiniti, genel merkezini Hong Kong’dan Japonya’ya geri taşımak için düğmeye bastı. 2012’den bu yana faaliyetlerine Hong Kong genelinde devam eden Infiniti bu karara gerekçe olarak “Operasyonel olarak daha yüksek verimlilik hedeflerine ulaşma”yı gösterdi.

Taşınma 2020’nin ortalarına doğru gerçekleşecek

Taşınma için planlanan tarih 2020’nin ortaları olarak gözüküyor. Haftaya Çarşamba günü resmen açıklanması beklenen taşınma planı sayesinde Japonya menşeli otomobil üreticisi maliyetlerden tasarruf etmiş olacak. Malum, 31 Mart tarihinden açıklanan son rakamlar Infiniti için pek de hayra alamet değildi.

Bu arada Nissan’ın yaptığı basın açıklamasında “Genel merkezimizi Japonya’ya taşıyarak uluslararası tasarım, AR-GE ve üretim tesislerine de yakın olmuş olacağız” denildi. Üstelik bu sayede Infiniti’nin daha bağımsız hareket etmesi de mümkün hale gelecek.

Elektrikliye dönüşüm süreci için kritik

Nissan’ın uzun bir süredir Infiniti’nin model gamını elektrikliye dönüştürme planı olduğu biliniyor. Bundan böyle 2021’den itibaren üretilecek her bir premium model ya tamamen elektrikli olacak, ya da “e-Power” hibrid motordan güç alacak. Taşınma hamlesi bu stratejiyi gerçekleştirme noktasında yardımcı olacak.

Adının gizli kalması şartıyla Reuters’e demeç veren bir Nissan yetkilisi, Infiniti ve Nissan arasında platform ve diğer teknoloji paylaşımının ilerleyen süreçte daha da artacağının bilgisini paylaştı. Geçtiğimiz sene uluslararası çapta operasyon geliri yüzde 45 oranında azalan Nissan’ın bu hamlelerle kârlılığını arttırması amaçlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version