Lüks otomobil markası Infiniti, tamamen elektrikli yeni crossover konseptini ABD’nin otomobil fabrikalarıyla ünlü Detroit şehrinde Ocak ayında düzenlenecek olan Detroit Auto Show 2019 fuarında tanıtacak.

Yeni elektrikli platformunun seri üretime geçeceği müjdesini de veren premium marka, bugüne dek elektrikli araç tanıtma noktasında rakip firmaların arkasında kalmasından ötürü eleştiriliyordu. Halbuki Infiniti’nin bağlı bulunduğu Nissan grubu, Leaf EV modeliyle bu segmente çok hızlı bir giriş yapmasıyla biliniyor.

Elektrikli ve hibrid araçlar yolda

Bundan bir sene kadar önce Infiniti’den yapılan bir açıklama, 2021 ve sonrasında model gamının yavaş yavaş elektrikliye döneceğine işaret ediyordu. Tabii bu tüm modellerin tamamen elektrikten güç alacağı anlamına gelmiyor. Infiniti içten yanmalı motorları düşük kapasiteli elektrikli motorlarla beraber çalıştıracağı hibrid güç üniteleri ile ilgili AR-Ge faaliyetlerine halen daha devam ediyor.

Ancak bahsi geçen yeni Infiniti crossover konseptinde kullanılan güç ünitesi tamamen elektrikli olacak. Her ne dara seri üretime hazır bir model olmasa da Infiniti cephesinden yapılan açıklamalar, prototipte yer alan tasarım öğeleri ve ana unsurların seri üretime büyük ölçüde uyarlanacağı yönünde.

Yeni bir çağın fitilini ateşleyecek

Infiniti’nin Tasarım Departmanı Başkanı Karim Habib, “Detroit’te tanıtacağımız konsept araba, Infiniti için yeni bir çağın başlangıcı ve markamızı ileride nerede görmek istediğimizin işaretçisi olacak. Elektrikli motorlar ve diğer yeni teknolojiler, tasarım felsefemizi dönüştürmemize imkân sağladı” dedi.

Bahsi geçen arabayla ilgili de haberde gördüğünüz, fazla detay içermeyen bir görsel kamuoyuyla paylaşıldı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version