Bu yıl beşincisi ABD’de düzenlenecek olan Rebelle Rallisi’ne bu kez Infiniti’nin QX80 isimli SUV modeli de katılacak. Profesyonel gazeteci Nicole Wakelin’in sürücü koltuğuna oturacağı araba, Alice Chase’in rehberliğinde Nevada ve Kaliforniya çöllerinde yol alacak. 2020 Rebelle Rallisi 8-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ve tam 10 gün sürecek.

Infiniti markasının uluslararası pazarlama müdürü Phil York, “Infiniti olarak bizler lüksün hayatın her anında yaşanması gerektiğini düşünüyoruz ve bu yıl düzenlenecek olan Rebelle Rallisi bunu test etmek için çok güzel bir imkân. 10 gün boyunca çölün içinde ilerleyecek olan QX80, amiral gemisi SUV modelimizin ne kadar dayanıklı olduğunu gösterecek” dedi.

Rebelle Rallisi de nedir?

Türkiye’de adı neredeyse hiç duyulmayan Rebelle Rallisi ABD’de düzenleniyor ve bu ralliye yalnızca kadınlar katılabiliyor. Bu bir yarış, yani hızlı gitmek ve bitiş çizgisine ilk ulaşan olmak önemli. Ancak bu ralliyi zorlu kılan bazı özellikleri var: Akıllı veya tuşlu telefon, laptop, bilgisayar veya GPS kullanmak yasak!

Yalnızca harita, pusula ve yol gösteren basılı kitapları kullanabilmek mümkün. Yarışmacılar tüm bu imkânsızlıklar içerisinde, kum ve toz deryasından geçerek 2 bin kilometre yol almak zorunda kalacaklar. Dahası yol üzerinde ulaşılması gereken gizli “checkpoint”ler de mevcut.

400 beygir gücündeki 5.6 litrelik V8 motora ev sahipliği yapan QX80’de 7 ileri otomatik şanzıman yer alıyor. Araç Toyota’nın meşhur Land Cruiser modeliyle aynı şasiye ev sahipliği yapıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version