Hyundai Motor, Güney Kore’deki fabrikasında çalışan işçilerden birinde gerçekleştirilen Corona virüsü testinin pozitif çıkması sonucu faaliyetlerini bilinmeyen bir süreliğine askıya almak zorunda kaldı. Aralarında çok tutulan SUV modeli Palisade’nin de bulunduğu birçok aracın üretildiği fabrikanın kapanması, Hyundai’nin işini zora sokacağa benziyor.

Haberin gündeme gelmesinin ardından otomobil üreticisinin hisse değerinde yüzde 5’lik bir düşüş yaşandı. Genel olarak Güney Kore borsasındaki düşüş ise yüzde 3.3 olarak kayıtlara geçti. Öte yandan bu fabrikanın kapanması Hyundai için bir ilk değil. Aşama aşama üretim hızını düşüren şirket, buna gerekçe olarak Çinli tedarikçilerin virüs salgını yüzünden talebi karşılamaktan zorlanmasını gösteriyor.

Çin’den sonra ikinci sırada

Şunu belirtmekte de fayda var: Güney Kore, Çin dışında en fazla Corona virüsüne yakalanan hastanın yaşadığı ülke olma özelliğine sahip. Haliyle bu da Samsung ve Hyundai gibi önde gelen markaları olumsuz etkiliyor. Geçtiğimiz Cuma günü açıklanan son haberde 256 yeni virüs vakası rapor edilmişti. Bununla birlikte ülke genelindeki toplam virüse yakalanan kişi sayısı 2 bin 22 olarak güncellenmişti.

Diğer işçiler de risk taşıyor

Hyundai cephesinden yapılan basın açıklamasına göre enfekte olan işçiyle yakın temasta bulunan diğer işçilerin de karantinaya alındığı belirtildi. Muhtemel bir enfeksiyonun tespit edilmesi için şüpheli kişilerin test yaptırması istendi.

Şuan Hyundai, fabrika içerisinde dezenfeksiyon çalışmalarına başlamış durumda. Ancak seri üretime verilen bu aranın ne zaman sona ereceğine dair hiçbir ipucu yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version