Auto Expo fuarında Taigun modelini tanıtarak dikkatleri üzerine çeken Skoda yeni nesil konsept tasarımlarını da peyderpey görücüye çıkarıyor. Bu kez küçük crossover sınıfındaki Vision IN adını taşıyan yeni konseptini tanıtan Skoda, Hindistan pazarına hitap eden bu modelde VW Grubu’nun MQB A0 isimli platformunu kullanacak.

Her ne kadar teknik açıdan araba şuan için konsept aşamasında olsa da seri üretime 2021 yılı itibariyle girmesi bekleniyor. Tabii konseptle seri üretim arasında ciddi bazı değişikliklerin olması kuvvetle muhtemel. Mesela fotoğraflarda doğrudan göze çarpan ışıklı ızgaraların iptal edilmesi söz konusu. Bu yüzden eğer süreceğiniz SUV’un önünde LED ızgaraların olmasını istiyorsanız tercihinizi BMW X6’dan yana kullanmanız gerekebilir.

Dikkat çeken bir diğer detay ise kapı kolları. Dışarıya doğru çıkmayan, içeriye gömülü duran bu kolların da seri üretime geçirilmemesi bekleniyor. Keza aynı şekilde Skoda’nın Vision IN modelini konseptte kullanılan 19 inç büyüklüğündeki jantlarla satışa sunmaması şaşırtıcı olmayacaktır.

Karoq modelini anımsatan tasarım çizgilerine ev sahipliği yapan aracın büyük hava geçiş kanallarının küçülmesi söz konusu olabilir. Kabin içine baktığımızda ise bizleri 12.3 inç büyüklüğündeki tablet görünümlü araç içi eğlence ekranı ve hayalet gösterge paneli karşılıyor.

1.5 litrelik turboşarjlı benzinli motoruyla 150 beygir güç üretmesi planlanan aracın gücü, tekerleklere 7 ileri çift kavramalı DSG şanzıman ile aktarılacak. 0’dan 100 km/s hıza çıkışı ise 8.7 saniye sürecek. Maksimum hız sınırı ise 195 km/s olacak.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version