Japon otomobil markası Mazda, çok sevilen SUV’u CX-30’un 2021 modelinde isim değişikliğine gitti. Buna göre arabanın yeni ismi CX-30 2.5 S oldu. Bu isim değişikliğiyle birlikte Mazda’nın çiçeği burnundaki yeni modelinde çeşitli güvenlik donanımları da yerini almış oldu.

Sanılanın aksine model isminde geçen “S” harfi herhangi bir anlam ifade etmiyor. Çünkü 2021 CX-30’da yine aynı güç çıkışına sahip motor kullanılmış.

Kaputun altında herhangi bir değişiklik yok

CX-30 2.5 S modelinde Mazda yine aynı 186 beygir güce sahip 2.5 litrelik motora yer vermiş. Oysa bir diğer 2021 model Mazda3 2.5 Turbo modelinde yenilenen 2.5 litrelik Skyactiv-G dört silindirli motor kullanılıyordu. Bu motor tam 250 beygir güce sahipti.

Bir önceki CX-30’da kullanılan motordan yana tercihini değiştirmeyen Mazda, 6 ileri otomatik şanızman aracılığıyla üretilen gücü yalnızca ön tekerlere aktarıyor. Mazda’nin i-Activ adını taşıyan sürekli dört çeker teknolojisi ise müşterilere opsiyonel olarak sunuluyor.

Birçok teknolojik donanım artık standart

Görünen o ki Mazda motor ve performans değerleriyle değil, sahip olduğu standart teknolojik donanımla tercih sebebi haline gelmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda yeni CX-30 2.5 S modelinde Apple CarPlay ve Android Auto tüm paketlerde standart hale getirilmiş.

8.8 inç büyüklükteki araç içi eğlence ekranı, Bluetooth bağlantısı, 7 inç hayalet gösterge ve elektronik el freni ise cabası. Ayrıca Mazda’nın i-Activesense güvenlik teknolojileri paketi içerisinde radar hız sabitleme, stop & go fonksiyonu, sürücü dikkati ölçme sistemi, akıllı fren desteği, şerit takip sistemi, şeritten ayrılma uyarısı ve uzun hüzme kontrolü ile aracın “dolu dolu” olduğu söylenebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version