Dünyanın en çok satan araç modellerini listeleyen Best Selling Cars sitesinin blogunda yayınlanan yeni bir haber gündeme bomba gibi düştü. 2016’da en çok satan araba modellerini kamuoyuyla paylaşan site, birinci sıraya Toyota’nın Corolla sedan modelinin oturduğunu açıkladı. İkinci sırayı Ford’un ABD’de çok yaygın olan F serisi kamyonetleri alırken, üçüncü sırada ise Hyundai’nin Elantra modeli yer aldı. Elantra, anavatanı Güney Kore’de Avante ismiyle de biliniyor.

Toyota’nın Corolla modeli 1.5 milyon adet satmayı başarırken, Ford’un F serisi kamyonetleri 993 binden fazla satılmış. Üçüncü sıradaki Elantra’nın toplam satış rakamı ise 879 bin 224 olarak belirlenmiş.

En popüler Çinli marka: Changan

Adını muhtemelen ilk kez duyacağınız Changan markası, Çin’de ve birçok Uzakdoğu ülkesinde yaygın olarak kullanılıyor. 2016’da dünyanın en popüler Çinli markası ünvanına kavuşan Changan’ın Wuling modeli de bayağı tutuldu.

Ayrıca en popüler 50 araç modeli listesinde Çinli 13 modelin yer aldığını da belirtmek gerekir. Global otomobil pazarında ise toplam 1022 araç model mevcut.

İnenler ve çıkanlar

Hyundai Elantra’nın 2016 satışları bir önceki yıla kıyasla yüzde 3.7 düşüşte. Volkswagen Golf de yüzde 9.8 oranında sert bir düşüş yaşayarak 857 bine gerilemiş.

Tuscan modeli 746 binle en çok satan 8. araç olurken, Accent ve i10 da sırasıyla 27. ve 46. numaralardaki yerini aldı. Tuscan’ın performansı dikkat çekiyor, çünkü dünyanın en çok satan ikinci SUV modeli. 2016’da Honda’nın HR-V ve CR-V ile Toyota’nın RAV-4 modellerini sollamayı başarmış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version