Satış rakamlarına göre dünyanın en büyük otomotiv grubu artık Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakı oldu. Yolcu tipi ve hafif ticari araç satışlarında 10 milyon 608 bin 366 adetlik rakama ulaşmayı başaran grup, bu sayede 10 milyon 530 bin adetlik satış rakamını yakalayan Volkswagen’i ve 10 milyon 200 bin satan Toyota’yı geride bırakmış oldu.

Güçlerini birleştiren bu üç şirketten yapılan ortak açıklamada SUV modellere dünya çapında ilginin arttığı belirtildi. Hafif ticari araçların yanı sıra sıfır emisyonlu, tamamen elektrikli modellerin de satışları yüzde 6.5 oranında artırdığı belirtildi.

On markayla 200’e yakın ülkede satış

Bir araya gelen üç şirkete bağlı on marka, geride bıraktığımız 2017 yılında yaklaşık 200’e yakın ülkede araç satışı gerçekleştirdi. Renault, Nissan ve Mitsubishi başta olmak üzere Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine, Lada, Infiniti, Venucia ile Datsun markalarının yenilikçi modelleri farklı ülkelerde piyasaya çıktı.

İttifakın CEO’su Carlos Ghosn toplamda 10.6 milyon adetlik satış rakamıyla Renault-Nissan-Mitsubishi grubunun dünyanın en büyük otomotiv üreticisi olduğunu belirterek “Bu dönüşüm müşterilerimizin araç teknolojilerimize gösterdiği teveccühün en büyük ispatı” değerlendirmesini yaptı.

Elektrikli satışında da ittifak lider

Son dönemde hayli popüler olan elektrikli araçların satışını da ittifak sırtlanmış durumda. İlk kez 2010’da tanıtılan Nissan Leaf modelinden bu yana Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakı toplamda 540 bin 623 adet elektrikli otomobil satışını gerçekleştirdi. Şuanda da araç satış adedi bakımından ittifak, elektrikli otomobil sektörünün lideri konumunda bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version