Hindistan menşeli Tata grubuna satılan Jaguar Land Rover, resmî olarak açıklanan yüksek emisyon standartlarını karşılamadığı için İngiltere’deki 44 bin aracını geri çağırdığını duyurdu.

Geri çağrılan araçların tamamı JLR’ın 2014 ila 2018 yılları arasında ürettiği 2.0 litrelik dizel motorun kullanıldığı modellerden oluşuyor. Bahsi geçen modeller Jaguar XE, XF, E-Pace, F-Pace ile birlikte Land Rover Discovery Sport, Range Rover Evoque, Range Rover Velar ve Range Rover Sport şeklinde sıralanıyor.

Yüksek emisyon standartlarıyla uyumlu değil

JLR modellerinin emisyon standartlarını karşılamadığının tespiti İngiltere’nin TÜV’ü olarak nitelendirebileceğimiz İngiliz Araç Ruhsat Kurumu tarafından gerçekleştirildi. Sonradan JLR’e raporlanan bu durumun ardından otomobil üreticisi etkilenen modeller için geri çağırma kararı açıkladı ve yetkili teknik servislerde belirtilen CO2 emisyonuna uyumlu hale getirileceklerini belirtti.

Şuan için araçta hangi parçaların değişeceği bilgisi elimizde mevcut değil. Ancak işe katalizör ve egzoz bileşenlerinden başlanması kuvvetle muhtemel.

Tamir hizmeti ücretsiz sağlanacak

Jaguar cephesinden yapılan basın açıklamasında “Tüm tamir işlemleri ücretsiz olarak sağlanacak ve müşterilerimizin en az rahatsızlıkla süreci atlatması hedeflenecek” denildi. İşlemlerin ne kadar süreceği ise meçhul.

İngiliz Which? dergisinde yer alan bir haberde ise JLR’ın müşterilerin araç sürüş deneyiminde ufak bazı değişiklikler fark edebileceğini açıkladığı bilgisi yer aldı. Yani evet, performansta bir miktar değer kaybı söz konusu olabilir. Ki bu da müşterilerin hiç arzu etmeyeceği bir durum.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version