Jaguar Land Rover bir ilke imza atarak ABD’de araba yenileme ve restorasyon merkezi kuracağını açıkladı. Ülkenin Georgia eyaletine bağlı Savannah şehrinde açılacak olan yeni merkezde Jaguar Land Rover amblemini taşıyan klasik araçların satışı da gerçekleştirilecek. 2019 yazında açılacağı belirtilen merkezin önemi çok büyük, çünkü İngiltere menşeli firmanın Avrupa kıtası dışında açtığı ilk klasik araç merkezi olacak. Bu yönüyle Savannah JLR Klasik merkezinin yeri ayrı.

Akla gelen her şey mevcut

Geniş bir tesis şeklinde planlanan merkezde her şey düşünülmüş durumda. 10 sene ve daha fazla süredir üretimden kalkan arabalar için check-up hizmetinin sunulacağı merkezde restorasyon işlemleri de yapılacak. Jaguar Land Rover aynı zamanda ikinci el klasik otomobillerin satışını gerçekleştirmek için özel bir showroomun planını yapmış durumda.

Merkezin açılış lokasyonu olarak Savannah’ın seçilmesi boşa değil. Etrafında bir sürü güzel manzaranın bulunduğu restorasyon merkezi, birçok bağlantı noktasına da ev sahipliği yapıyor. Savannah havalimanı ve limanına çok yakın olan merkez bu yönüyle de ilgi odağı haline gelecek.

75 kişiye iş kaynağı olacak

75 bin metrekareyi aşkın büyüklükteki merkezde 75’ten fazla kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. İşçiler, tamirciler, satış temsilcileri ve daha nicesi klasik Jaguar Land Rover tutkunlarına hizmet sunacak.

JLR Classic firmasının yöneticisi Tim Hannig, “Klasik araç ekspertiz hizmetiyle birlikte tamir ve bakım hizmetlerini İngiltere’nin dışına, ABD’li müşterilerimize taşıyacak olmaktan ötürü mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version