Jaguar Land Rover marka araçlarda kullanılan eğlence sistemleri, nihayet Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip olacak şekilde güncelleniyor. İlk kez 2019 model I-PACE EV elektrikli modelini satın alan müşterilerin beğenisine sunulacak olan yenilik, akıllı telefon aracılığıyla araba hakkında bilgi alabilmeyi de mümkün hale getiriyor.

Aynı çatı altında yer alan kardeş firmalar Land Rover, Range Rover ve Jaguar‘ın yeni modellerinde araç içi eğlence sistemleri bu doğrultuda hızla güncellenecek.

Akıllı telefon paketi ücretle satılacak

Smartphone Pack, yani “Akıllı Telefon Paketi” adı verilen yeni paket bundan böyle Jaguar alıcıları tarafından ücreti karşılığında sipariş edilebilecek. Ancak normal şartlar altında opsiyonel olan bu paket, 2019 model I-PACE‘te standart olarak sunulacak. Bunun sebebi muhtemelen I-PACE’ın Jaguar amblemini taşıyan ilk tam elektrikli model olması.

Türkiye’de de an itibariyle satışı gerçekleştirilen Jaguar I-PACE, sahip olduğu 420 kilometrelik menzil kapasitesiyle öne çıkan bir araç.

Ek ücret ödemek zorunda kalacak müşterilerin çok da endişelenmesine gerek kalmayacak, çünkü akıllı telefon paketinin ücreti 300 dolar civarında olacak. Tabii bu fiyat arabanın normal paketine ve modeline göre değişiklik gösterebilecek.

Kablosuz teknolojisi henüz gelmedi

Bu arada kötü bir haberimiz var: Apple CarPlay ve Android Auto özelliği şuan için kablosuz çalışmıyor. Halen daha çoğu arabada olduğu gibi iPhone veya Android cihazınızı USB kablosuyla araç içi eğlence ekranına bağlamak gerekiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version