Lüks otomobil markası Jaguar’ı bu zamana kadar hep sedan formundaki modelleriyle tanıdık. Marka şimdilerde ilk crossover modeli olan F-Pace’i makyaj operasyonundan geçirdi. 2021 model Jaguar F-Pace dıştan bakıldığında bir önceki nesilden pek farklı gözükmüyor olsa da yeni kabin içi tasarımına ve motor seçeneklerine ev sahipliği yapıyor.

Evet, daha önce de belirttiğimiz üzere F-Type’da olanın aksine F-Pace’ın dışında pek bir değişiklik yok. Farlar ve arka stop lambaları biraz daha inceltilmiş. Ön ızgara ve arka difüzörde ufak dokunuşlar söz konusu. Jaguar logosu ise ön sağ ve sol çamurluğun üzerindeki hava kanallarının hemen yanına işlenmiş.

Kaputun altında ise müşterileri iki farklı motor seçeneği bekliyor. Bunların ilki zaten aşina olduğumuz 2.0 litrelik dört silindirli 246 beygir gücündeki turbo motor. Bunun dışında yeni sıralı altı silindir motorun iki değişik versiyonu da modelde kullanılabilecek. Hem normal turbo, hem de elektrikli süperşarjerin kullanıldığı bu motorların giriş seviyesi olanı 335 beygir güç üretecek. Daha güçlü versiyonda ise bu değer 395 beygire kadar çıkacak.

Tüm motor seçeneklerinde 8 ileri ZF otomatik şanzıman kullanılacak ve araçların sürekli dört tekerleğe güç aktarması sağlanacak.

Kabin içinde ise yeni 11.4 araç içi eğlence sistemi kullanılmış. Jaguar tarafından geliştirilen ve Pivi Pro ismini taşıyan bu sisteme ek olarak navigasyon bilgisini anlık olarak sürücüye aktaran hayalet gösterge ekranı da arabadaki yerini almış bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version